Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Gul engreverumpe

Alopecurus pratensis ‘Aureovariegatus’

Slektsnavnet Alopecurus er av gresk alopex, rev og ura, hale. Artsnavnet pratensis, eng. Vokser i eng. Artens norske navn er engreverumpe. Sortsnavnet ‘Aureovariegatus’, gulbroket, av aureus, gul og variegatus, broket. I Sverige heter planten guldkavle og i England brukes blant annet navnene golden foxtail.

Hjemsted/Opphav Arten er viltvoksende i Europa (også i Norge), Kaukasus, Vest-Sibir og Nord-Amerika. ‘Aureovariegatus’ er en hageform av arten.

Middels høyt, flerårig, tuedannende gras, med smale, gullgule eller gulstripete blad og høye strå med brunaktige blomster i «rette» haler. Prydgras for en fuktig plass. Klmasone:H5.

  • Alopecurus pratensis ‘Aureovariegatus’ (Gul engreverumpe)

Plantebeskrivelse

30-50 cm høyt, tuedannende, flerårig gras, med korte utløpere. Opptil 30 cm høye tuer med smale blad, som er gullgule som unge og siden blir stripete i gult og grønt. Opptil 50 cm høye strå, med brunaktige blomster i rette «haler». Blomstene har ingen spesiell prydverdi, men planten er dekorativ.

Vekstkrav og klimasone

Gul engreverumpe trives best i en drenert, moldrik, fuktig jord, i sol og halvskygge. Bladverket taper seg litt i farge etter blomstringa. For å motvirke dette bør planten skjæres ned til 10-15 cm over bakken like før blomstringa. Resultatet blir at det dannes nye blad mer intens farge. Planten kan stå lenge på samme plass uten omplanting.

Graset tilrås plantet til klimasone H5.

Bruksområder

Gul engreverumpe egner seg godt på fuktige vokseplasser blant stauder og andre vekster med mørke blad, og i lett skygge.

Allergi- og giftfare

Gul engreverumpe avgir graspollen og kan forårsake pollenallergi hos allergikere.

Formering

Gul engreverumpe formeres med deling.