Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Sølvhavre

Helictotrichon sempervirens

Et synonymt navn er Avena sempervirens. Slektsnavnet Helictotrichon er av helicte, med klokka, og tricho, hårete. Artsnavnet sempervirens betyr alltid grønn. I Sverige heter planten silverhavre og i England brukes navnet blue oat grass.

Hjemsted/Opphav Sølvhavre er opprinnelig er fra vestre deler rundt Middelhavet.

Alltidgrønt, flerårig, tuedannende gras, med smale, gråblå blad og blomster i halmgule topper, i juli. God plante på en varm, solrik og tørr plass. Klmasone:H4-5.

  • Helictotrichon sempervirens (Sølvhavre)

Plantebeskrivelse

60-100 cm høyt, flerårig gras som danner store, alltidgrønne tuer, som kan bli inntil en meter brede. Smale, lett buete, gråblå, ru, vintergrønne blad. Blomster i glisne, halmgule topper i juli.

Vekstkrav og klimasone

Sølvhavre trives best i godt drenert, kalkholdig, humusrik jord, på en solrik, tørr plass. Fuktig jord øker faren for soppangrep. Graset bør skjæres ned tidlig om våren. Planten kan stå lenge på samme plass uten omplanting.

Graset tilrås plantet til klimasone H4-5.

Bruksområder

Sølvhavre egner seg godt både som solitærplante og i rabatter sammen med andre planter som foretrekker tørre og solrike steder.

Allergi- og giftfare

Sølvhavre danner graspollen og kan forårsake pollenallergi hos allergikere.

Formering

Sølvhavre formeres med deling om våren.