Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Nellilflokk

Linanthus dianthiflorus

Synonyme navn er stjernedryss, Gilia lutea og Leptosiphon hybridus. Slektsnavnet Linanthus er fra gresk linon = lin og anthos = blomst. Artsnavnene dianthiflorus kommer av Dianthus (nellik) og florus = blomst, da blomsten ligner nellikblomsten. Noen vanlige engelske navnet er fringed linanthus og ground pink.

Hjemsted/Opphav Nellikflokk er viltvoksende i delstaten California i USA.

10-15 cm høy, ettårig plante med spinkel vekst, hårete stengler og motsatte, hele, glatte, trådlignende blad og rørformete, gule, rosa, oransje og røde blomster i klaser med få blomster i juli-august. God rabattplante i fjellhager og kasser og krukker.

  • Linanthus dianthiflorus (Nellikflokk) Foto: wildflowersearch.org

Plantebeskrivelse

10-15 cm høy, ettårig plante med en opprett spinkel vekst, hårete stengler og motsatte, hele, glatte, 1-2 cm lange, trådlignende blad. Planten danner ofte tepper.

Gule, oransje, rosa eller røde blomster med lange, smale kronrør, og som sitter på lange stilker i klaser med en eller få blomster. Blomstring i juli og frosten. Frukta er en kapsel.

Vekstkrav 

Nellikflokk trives best i næringsrik, sandblandet moldjord som er jevnt fuktig, men som er godt drenert, i sol og halvskygge.

Bruksområder

Nellikflokk er en utmerket rabattplante, som egner seg godt i fjellhager, i kasser og i større potter og som kantplante.  Anbefalt planteavstand: 15 cm.

Allergifare

Opplysninger om helseproblemer i forbindelse med dyrking av Linanthus er ikke funnet.

Formering

Nellikflokk formeres med frø som kan såes direkte på vokseplassen.

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss