Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Snuteblomst

Torenia fournieri

Slektsnavnet Torenia er etter en svensk prest og Linnés læregutt, Olof Torén (1718-1753), som oppdaget arten Torenia asiatica, på en reise i Kina i 1945. Artsnavnet fournieri er etter en fransk botaniker ved navn Eugene Pierre Nicolas Fournier (1834-1884). Noen engelske navn er Blue Wing Flower, Wishbone Flower, Bluewing og Torenia.

Hjemsted/Opphav Torenia fournieri har sin opprinnelse fra Asia, blant annet det sørlige Vietnam.

20-30 cm høy, ettårig, urteaktig plante med busket vekst, lysegrønne blad og blåfiolette, tofargete blomster med et gulfarget svelg. Blomstring fra juni til frosten. Potteplante innendørs som også plantes i bed og krukker.

  • Torenia fournieri (Snuteblomst) Foto: plants.ces.ncsu.edu

Plantebeskrivelse

20-30 cm høy, ettårig, urteaktig, godt forgreinet plante med busket vekst, svake stengler, lysegrønne blad og blåfiolette, 2-lappete, rørformete, trompetformete, 2-fargete blomster med et bredt 5-vingede beger. Blomsten har en mørke blålilla underleppe og en gul strupeflekk på fremre leppe. Blomstring fra juni til frosten kommer.

Vekstkrav

Snuteblomst trives best i en næringsrik, veldrenert, men jevnt fuktig, sandblandet moldjord, på en lun vokseplass i sol og halvskygge. Årlig gjødsling gir en plante i bedre trivsel.

Bruksområder

Snuteblomst er en god potteplante innendørs, og en rabattplante i bed og i kasser og krukker.

Allergifare

Rapporter om helseproblemer i forbindelse med dyrking er ikke kjent. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering 

Snuteblomst formeres med frø som sås inne og plantes ut som utplantingsplante når faren for nattefrost er over.

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss