Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

‘Bering’, renessanserose

Rosa x ‘Bering’™ Renaissance®

Slektsnavnet Rosa er et gammelt latinsk navn på slekta, opprinnelig kanskje fra et keltisk ord som betyr «rød». Sortsnavnet stammer fra den danske foredleren, og er etter en blomsterdekoratør.

Hjemsted/Opphav Rosa x ‘Bering’™ Renaissance'® ble introdusert av det danske firmaet Poulsen Roser I 1998.

100-150 cm høy, gjenblomstrende buskrose med en slank, opprett vekst, tornete greiner, svært mørkegrønne, blanke blad og store, fylte, lysrosa blomster med en sterk, god, søtlig duft. Remonterer fra juni til sent på høsten. Klimasone: H4.

  • Rosa x 'Bering’™ Renaissance® ('Bering', renessanserose) Foto: plantetorvet.dk

Kort omtale av gruppen renessanseroser

Renessanseroser er roser som er foredlet fram i Danmark, nærmere bestemt av det danske firmaet Poulsen Roser, fra 1994 og senere. I dag finnes mer enn 20 forskjellige renessanseroser i sortimentet.

Alle renessanseroser er herdige, blomsterrike, duftende sorter med relativt store blomster, god sykdomsresistens og en kompakt vekst. Mange mener rosene har et gammeldags nostalgisk uttrykk. Renessanserosene er vakrest alene eller i små grupper, hvor de vil komplimentere hverandre.

Plantebeskrivelse av Rosa x ‘Bering’™ Renaissance’®

100-150 cm høy, remonterende buskrose med en slank, opprett vekst, tornete greiner og svært mørkegrønne, blanke, ulikefinnete blad. Nye skudd er mørkerøde.

Store (10-12 cm brede), fylte, lysrosa blomster med en god, sterk god, søtlig duft.  Blomstene sitter enkeltvis eller i klaser med 3-5 blomster. Sorten blomstrer godt fra sist i juni til godt utpå høsten.

Vekstkrav og klimasone

Buskroser trives best i 25-35 cm dyp, godt drenert, kalkholdig blandingsjord med en god del sand, i sol. Blandingsjord kan være en sammensetning av mold, sand og leire. Årlig gjødsling øker blomstermengden.

Rosa Rosa ‘Bering’™ Renaissance’® tilrås plantet til klimasone H4.

Bruksområder

Rosa ‘Bering’ en fin solitærrose, som egner seg godt til planting i bed, grupper og i store, dype krukker. God snittblomst.

 Allergifare

Det er ingen allergifare med roser med tanke på pollen. Men personer med duftoverfølsomhet må merke seg blomstens sterke duft.

Beskjæring

Ved planting er det vanlig å skjære buskroser tilbake til 25-30 cm over bakken for å tvinge fram nye greiner. På sikt gir dette en fyldigere buskrose.

Den årlige vårbeskjæringen av buskroser består i at døde greiner skjæres tilbake til frisk ved og at tynne og svake greiner fjernes. Det ideelle er at 4-6 sterke greiner får bli igjen, og at det foretas en lett beskjæring av disse ned at 40-60 cm, om våren.

Formering

Sorten formeres mest med poding.

Sjukdommer

Sorten er sund og frisk.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss