Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Flammesilkeurt

Asclepias curassavica

Slektsnavnet Asclepias er etter Asclepios, som i den greske mytologien var legekunstens gud. Artsnavnet curassavica er etter øya Curacao utenfor kysten av Vernezuela. I England brukes navn som Bloodflower, Tropical Milkweed, Blood Flower og Hierba de la Cucaracha.

Hjemsted/Opphav Flammesilkeurt er viltvoksende fra sørlige deler av Nord-Amerika til tropisk Sør-Amerika.

50-100 cm høy, eviggrønn halvbusk som hos oss dyrkes som ettårig. Plante med en opprett, busket vekst, motsatte, lansettformete blad og skarlagensrøde eller mørk oransje blomster i skjermer fra juli til frosten kommer.

  • Asclepias curassavica (Flammesilkeurt) Foto: missouribotanicalgarden.org

Plantebeskrivelse

50-100 cm høy, eviggrønn halvbusk som hos oss dyrkes som en ettårig utplantingsplante. Planten har en opprett, busket vekst og mørkegrønne, motsatte, lannsettformete, 15 cm lange blad. Planten inneholder en hvit melksaft. Frukta er en belg.

Skarlagensrøde eller mørk oransje blomster i sammensatte skjermer, med en sterk duft. Blomstring fra juli til frosten kommer.

 Vekstkrav

Flammesilkeurt vokser best i en veldrenert, godt sandholdig, moldrik jord på en solrik plass. Sterk gjødsling gir mye blad og mindre blomster.

Bruksområder

Flammesilkeurt egner seg godt i bed ig i større krukker eller kasser. Planten er dessuten en vakker og holdbar snittblomst.

Allergi- og giftfare

Melkesafta hos Asclepias kan forårsake hudplager ved berøring (dermatitt), da arten er giftig. Unngå planting der små barn oppholder seg. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Flammesilkeurt formeres oftest med frø som sås i hus, og dyrkes som en utplantingsplante.

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss