Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Hengeverbena

Verbena elegans var. asperata

Synonyme navn er hengejernurt og amerikansk hengeverbena. Slektsnavnet Verbena er utledet fra ordet vervain, et gammelt latinsk plantenavn som betyr jernurt eller hellig urt. Artsnavnet elegans betyr fin, staselig, og asperata betyr stri. På svensk heter planten hängverbena, mens et engelsk navn er Image Vervain

Hjemsted/Opphav Hengeverbena har sin opprinnelse i Texas og sørlige Mexico.

Lav, ettårig, kraftigvoksende sommerblomst med hengende vekst. Blomster i blå og rosa farger. Blomstring fra utplanting til frosten.

  • Verbena elegans var. asperata 'Bright Rose'

Plantebeskrivelse

Lav, ettårig, kraftigvoksende sommerblomst med hengende vekst. En flerårig plante som vi dyrker som ettårig. En plante kan på en sesong dekke en kvadratmeter. Vakkert, finfliket bladverk. Små, mørk rosa blomster som sitter samlet i tette kvaster.  Svært rik blomstring fra juni til frosten. Nøttefrukt.

Vekstkrav

Verbena trives best i veldrenert, sandholdig jord i full sol. Verbena bør ikke ha for kraftig og næringsrik jord. En forsiktig overgjødsling en gang i måneden er nok. Planten trenger mye vann, men må ikke bli stående i vann. Uttørking vil føre til rask stopp i blomstringen og planten kan visne. Verbena er en av våre sommerblomster som tåler mest nedbør. Planten tåler også bra med kulde.

Bruksområder

Hengeverbena er en svært god ampelplante. Men planten anvendes også i kasser, krukker og urner. Visne blomster bør klippes av.

Allergifare

Verbena er en allergivennlig slekt for pollenallergikere. Opplysninger om helseproblemer ved dyrking er ikke kjent. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Hengeverbena formeres med stiklinger. Hos oss dyrkes Verbena som en utplantingsplante, som plantes ut på vokseplassen når faren for nattefrost er over.

Sorter

En populær sort av hengeverbena er Imagination’, med blålilla blomster. Andre gode sortsserier er Temari-, Tapien- og Lascar-serien.

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss