Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Trikolorvindel

Convolvulus tricolor

Et synonymt navn er Convolvulus minor. Slektsnavnet Convolvulus kommer av convolvere som betyr å rulle, tvinne sammen (slyngende stengler). Artsnavnet tricolor betyr trefarget. I Sverigeheter vindel vinda. I England brukes navn som tricolor convolvulus og dwarf morning-glory.

Hjemsted/Opphav Trikolorvindel har sin opprinnelse fra Middelhavsområdet.

30-40 cm høy, ettårig sommerblomst med opprett, ovale, sittende, grønne blad og traktforma blomster i hvitt og rosa, fra juni til september. Rabattplante for bed og kasser.

  • Convolvulus tricolor (Trikolorvindel) Foto: identify.plantnet.org

Plantebeskrivelse

30-40 cm høy ettårig, opprettvoksende, buskformet plante med ovale, helrandete, sittende, grønne blad. Den naturlige planten har trefargede blomster som er mørkeblå, hvite lenger inne og gule i midten.

Blomstene er 3-4 cm brede, traktformete og med farger i nyanser av blått og rosa med innslag av hvitt, gult svelg, etter sort. Blomstene åpner seg i sol, men lukker seg i overskyet vær og om kvelden. Blomstring: juni-september. Frukta er en håret kapsel med 4 frø.

Vekstkrav

Trikolorvindel vokser godt i de fleste veldrenerte jordtyper.

Bruksområder

Trikolorvindel er en god rabattplante, som plantes i bed, og kasser av alle slag, sammen med andre blomster. Bør få noe å klatre i.

Allergifare

Opplysninger om helseproblemer i forbindelse med dyrking, er ikke kjent. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Trikolorvindel formeres mest med frø. Bløting av frøet i kandt vann et par dager før såing, fremmer spiringen. Om ønskelig kan planten sås direkte på vokseplassen.

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss