Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Korakanhirse ‘Green Cat’

Eleusine coracana ‘Green Cat’

Synonyme navn er fingerhirse og afrikansk fingerhirse. Slekta Eleusine er trolig oppkalt etter greske Eleusine, som er et navn for Demeter som var korngudinnen i gresk mytologi. Artsnavnet coracana er opprinnelig navnet på et østindisk korngras som gir et bittert mjøl. Navnet fingerhirse viser til likheten mellom frøhodet og en oppovervendt hånd med utstående fingre. Et par engelske navn er Finger Millet og Africa Finger Millet.

Hjemsted/Opphav Korakanhirse har sin opprinnelse fra Øst-Afrika, hvor planten er et viktig matkorn. Sorten ‘Green Cat’ er en utvalgt, viktig prydssort.

30-40 cm høyt, ettårig, selvbestøvende prydgras med opprett strå med svært dekorative, fingerformete aks i toppen av stråene. Blomstring i juli-september. God snittblomst som også egner seg godt til tørking.

  • Eleusine coracan 'Green Cat' (Korakanhirse 'Green Cat') Fot:o walmart.com

Plantebeskrivelse

30-40 cm høyt, ettårig, opprett, selvbestøvende prydgras med svært, dekorative fingerformete aks i toppen av stråene. Planten setter tallrike sideskudd, som også danner blomster i toppene. Blomstring skjer i juli-september. Frukta er ei nøttefrukt med brune, nesten kulrunde frø.

Vekstkrav

Korakanhirse er en nøysom plante som trives best i en veldrenert, relativt næringsfattig, sandholdig leirjord. Egnet pH: lett sur, nøytral eller svakt basisk jord. Planten vokser også godt I saltholdig jord. Vokseplassen bør være solrik, men den vokser også bra på en lett skyggefull plass.

Bruk

På sine hjemsteder er planten er viktig mat- og forplante. Dersom aksene høstes når de er nye, er planten en god snittblomst og den egner seg godt til tørking for bruk i buketter og dekorasjoner.

Allergifare

Planten er et gras som danner pollen under blomstringa i juli-august, noe som kan lage problemer for personer med pollenallergi.

Formering

Korakanhirse formeres med frø om våren.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss