Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Magellanhundekveke

Elymus magellanicus

Slektsnavnet Elymus kommer fra det greske ordet elymos, som er navnet på en type hirsekorn, hos Hippokrates, 400 f.Kr. Artsnavnet magellanicus viser til regionen ved Magellanstredet, som er vannveien mellom fastlandet helt sør I Sør-Amerika og øygruppen Ildlandet (Tierra del Fuego, på spansk). Et par engelske navn på planten er Magellan wheatgrass og Wheat Grass.

Hjemsted/Opphav Magellanhundekveke har sin opprinnelse fra alpine områder i det sørlige Patagonia, som er de sørligste områdene av Chile og Argentina.

30-50 cm høyt, flerårig, tuedannende gras med flate, smale, spisse, gråblå blad og lyse, blågrå blomster på stive, tynne blomsterstengler. Rabattplante i bed og krukker. Klmasone:H4.

  • Elymus magellanicus (Magellanhundekveke) Foto: missouribotanicalgarden.org

Plantebeskrivelse

30-50 cm høyt, flerårig, tuedannende gras med flate, smale, lineære, spisse blad med en metallisk gråblå farge.

Lyse blågrå blomster som ligner blomsten til hvete, sitter I toppen av tynne, hvite blomsterstengler som rager over bladverket. Frukta er et nøttefrukt.

Vekstkrav og klimasone

Magellanhundekveke tåler et bredt utvalg av jordsmonn så lenge de er veldrenert. Planten trives best I i en fuktig, næringsrik, godt sandholdig moldjord, i sol og delvis skygge.

Magellanhundekveke tilrås plantet til klimasone H4.

Bruk

Planten egner seg til å plante i bed sammen med andre solelskende stauder i fjellhager og lignende steder. Plantes også ofte i kasser og potter.

Allergifare

Graspollen er en såkalt «versting» for pollenallergikere.

Formering

Magellanhundekveke formeres vegetativt med deling om våren.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss