Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Japansk blodgras ‘Red Baron’

Imperata cylindrica ‘Red Baron’

Et synonymt navn er bomullsgras. Slektsnavnet Imperata har et usikkert opphav, men trolig stammer navnet fra en italiensk apoteker fra Napoli, Ferrante Imperato, 1615-25. Artsnavnet cylindrica = sylindrisk. Noen engelske navn er Japanese Blood Grass, Cogon Grass og Ornamental Grass.

Hjemsted/Opphav Imperata cylindrica har sin geografiske opprinnelse fra Japan, Kina og områder I Stillehavet. Sorten ‘Red Baron’, er en utvalgt sort med god bladfarge.

30-50 cm høyt, flerårig, tuedannende gras med stivt, opprette, ildrøde blad og blomster i sølvhvite topper i juli-september. På grunn av liten herdighet, dyrkes graset som en ettårig plante hos oss. Plantes i bed og potter.

  • Imperata cylindrica 'Red Baron' (Japansk blodgras 'Red Baron') Foto: hayloft.co.uk

Plantebeskrivelse

30-50 cm høyt, flerårig, tuedannende gras med opprett, stiv vekst og ildrøde blad. De første bladene om våren har røde spisser, utover sommeren blir stadig større deler av bladene røde og midtsommers er de helt røde unntatt ved basis.

Graset blomstrer fra juli til september med sølvhvite topper. Mot vinteren får graset en kopperfarge. Frukta er ei nøtt.

Vekstkrav og klimasone

Japansk blodgras trives best i en fuktig, men veldrenert, næringsrik jord på en solrik, lun og varm plass.

Imperata cylindrica tilhører klimasone H1.

Bruksområder

Japansk blodgress plantes både i bed og potter. I et bed blir den en klar kontrastplante. Planting i potter har den fordelen at planten kan tas i hus om vinteren, siden den har en herdighet som gjør at den ikke kan overvintre utendørs hos oss.

Allergifare

Planten har pollenproduksjon under blomstringa, noe som kan skape problemer for personer med graspollenallergi.

Formering

Japansk blodgras formeres med deling om våren.

 

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss