Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Morgenstjernestarr

Carex grayi

Slektsnavnet Carex, er latin for starr. Artsnavnet grayi, etter Grey, en engelsk botaniker. I Sverige heter planten spikklubbestarr og i England heter planten Gray’s sedge.

Hjemsted/Opphav Planten kommer opprinnelig fra de østlige og sentrale deler av Nord-Amerika.

Flerårig gras med 60 cm høye, brede tuer og 70 cm høye aks. Mørkegrønne, lett overhengende blad og særpregede frukter som ligner stridsklubber i juni. Rabatt- og tørkeplante. Klimasone:H5.

Plantebeskrivelse

Flerårig gras med 60 cm høye, tette, brede tuer og 70 cm høye aks. Mørkegrønne, lett overhengende, 1-2 cm brede blad. Særprega fruktstander som likner på stridsklubber, kommer i juni og som står vakre til langt utpå høsten.

Vekstkrav og klimasone

Morgenstjernestarr trives best i en kalkfattig myrjord, på en solrik vokseplass. Men vokser også bra på en tørrere vokseplass.

Graset tilrås plantet til klimasone H5.

Bruksområder

Morgenstjernestarr egner seg godt som en rabattplante ved dammer og vannanlegg. De tørre frøstandene er fine i større buketter og blomsterdekorasjoner.

Allergifare

Dyrking av Carex (starr), som er et halvgras, gir ingen helseproblemer. Ved blomstringen dannes det store mengder pollen, men dette er i regelen ikke allergifremkallende. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Morgensstjernestarr formeres med deling om våren.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss