Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Palmestarr

Carex muskingumensis

Synonyme navn er palmebladstarr og skråningsstarr. Slektsnavnet Carex, latin for starr. Artsnavnet muskinguensis er etter Muskingum, som er en del av staten Ohio i USA. I Sverige heter planten palmstarr og i England heter planten palm sedge.

Hjemsted/Opphav Planten kommer opprinnelig fra Nord-Amerika.

Flerårig, tuedannende gras med 50 cm høye tuer og 70 cm høye strå, med lysegrønne blad som bøyer seg utover og gir planten et palmelignende utseende. Vokser på all slags, fuktig jord. Klimasone:H5.

Plantebeskrivelse

Flerårig, tuedannende gras med 3-kantet stengler, med 50 cm høye tuer og 70 cm høye strå. Planten sprer seg med utløpere. Lysegrønne blad som bøyer seg utover fra stengelen, og som gir planten et palmelignende utseende. Bladene er fortsatt opprette som visne. Brunrøde blomster i kompakte samlinger. Blomstring: juli-august.

Vekstkrav og klimasone

Palmestarr vokser i sol og skygge på all slags jord, bare den er fuktig.

Graset tilrås plantet til klimasone H5.

Bruksområder

Palmestarr egner seg godt ved vann, sammen med andre planter som trives på fuktige steder. Brukes også til snitt og i blomsterdekorasjoner.

Allergifare

Dyrking av Carex (starr), som er et halvgras, gir ingen helseproblemer. Ved blomstringen dannes det store mengder pollen, men dette er i regelen ikke allergifremkallende. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Palmestarr formeres med deling om våren. Planten kan så seg selv.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss