Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Reverumpe ‘Aureovariegatus’

Alopecurus pratensis ‘Aureovariegatus’

Synonyme navn er engreverumpe, gul engreverumpe og engrevehale. Slektsnavnet Alopecurus er av gresk alopex, rev og ura, hale. Artsnavnet pratensis, betyr eng (arten vokser i eng). Artens norske navn er engreverumpe. Sortsnavnet ‘Aureovariegatus’, gulbroket, av aureus, gul og variegatus, broket. I Sverige heter planten guldkavle og i England brukes blant annet navnene golden foxtail.

Hjemsted/Opphav Arten er viltvoksende i Europa (også i Norge), Kaukasus, Vest-Sibir og Nord-Amerika. Sorten ‘Aureovariegatus’ er en hageform av arten.

Flerårig, tuedannende gras, med 30 cm høye tuer og 50 cm høye aks. Smale, gullgule eller gulstripete blad og litt uanselige blomster. Dekorativt prydgras for en fuktig plass. Klimasone:H5.

Plantebeskrivelse

Flerårig, tuedannende gras med 30 høye tuer og 50 cm høye aks. Sprer seg med korte utløpere. Smale blad, som først er gullgule og som siden blir stripete i gult og grønt. Brunaktige blomster sitter i tette, myke, kjevleforma aks i juni-juli. Blomstene har ingen spesiell prydverdi.

Vekstkrav og klimasone

Reverumpe trives best i en drenert, moldrik, fuktig jord, i sol og halvskygge. Bladverket taper seg litt i farge etter blomstringa. For å motvirke dette bør planten skjæres ned til 10-15 cm over bakken like før blomstringa. Resultatet blir at det dannes nye blad med mer intens farge. Planten kan stå lenge på samme plass uten omplanting.

Graset tilrås plantet til klimasone H5.

Bruksområder

Reverumpe egner seg godt på fuktige vokseplasser blant stauder og andre vekster med mørke blad og i lett skygge. En dekorativ bladplante.

Allergifare

Reverumpe avgir graspollen og kan forårsake pollenallergi hos allergikere.

Formering

Reverumpe formeres med deling. I tillegg sprer planten seg med korte utløpere.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss