Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Storhjertegras

Briza maxima

Slektsnavnet Briza kommer av gresk brizo, som betyr å nikke, og viser til aksets bevegelse. Artsnavnet maximo betyr størst. I Sverige heter planten italienskt darrgräs og i England heter planten blant annet quaking grass.

Hjemsted/Opphav Planten vokser vilt i Sør-Europa, Middelhavsområdet og Kanariøyene.

50 cm høyt ettårig, grasiøst prydgras med grønne blad, tynne strå og hengende, nikkende, konglelignende aks, som blir gulaktige. Blomstring: juli-september.

  • Briza maxima (Storhjertegras) Foto: plants.ces.ncsu.edu

Plantebeskrivelse

50 cm høyt, ettårig prydgras med grønne blad, tynne strå og hengende, nikkende, konglelignende aks. Aksene som er 2 cm lange og som først blågrønne blir senere gulaktige. Blomstring: juli-september. Frukta er en nøtt. Planten har et grasiøst utseende.

Vekstkrav 

Storhjertegras trives best i veldrenert, godt sandholdig, kalkholdig  moldjord,  helst på en solrik plass.

Bruksområder

Storhjertegras er en dekorativ plante som tar seg fint ut som tørket i tørre blomsterdekorasjoner. Høstes når aksene akkurat har begynt å blomstre, det vil si akkurat når de gule pollenknappene kan ses i akset.

Allergifare

Dyrking av Briza skaper ingen helseproblemer for allergikere.

Formering

Storhjertegras kan formeres med frø som såes direkte på voksestedet i begynnelsen av mai, og som tynnes til 15-20 cm senere.

 

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss