Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

‘Claire Austin’, engelsk buskrose

Rosa ‘Claire Austin’

Kultivarnavn: AUSprior. Slektsnavnet Rosa er et gammelt latinsk navn på slekta, opprinnelig kanskje fra et keltisk ord som betyr «rød». Rosen er oppkalt etter Austins datter Claire. Sorten tilhører gruppen engelske roser (Austinroser).

Hjemsted/Opphav Rosa ‘Claire Austin’ ble foredlet fram og markedsført av engelske David Austin i 2007.

120-130 cm høy, gjenblomstrende buskrose med opprett vekst, lange, tornete greiner, halvblanke, grønne blad og store, fylte, hvite blomster med sterk duft. Remonterer til frosten kommer. Klimasone: H4-5.

  • Rosa 'Claire Austin' (Buskrose 'Claire Austin') Foto: eu.davidaustinroses.com

Kort omtale av «Engelske Roser» (Austinroser)

Austinroser (Engelske roser) er mest gjenblomstrende busk- og klatreroser som har sitt opphav i historiske roser, men stadig nye sorter kommer til. De har oftest store og tettfylte blomster med en god og sterk duft, og mange har blomster med gule og oransje nyanser. Sortene har god herdighet, de fleste greier klimasone H5. Rosene er populære over hele verden.

Plantebeskrivelse av Rosa ‘Claire Austin’

120-130 cm høy, remonterende buskrose med opprett vekst, lange, tornete greiner og halvblanke, grønne, ulikefinnete blad.

Store (11 cm brede), fylte, hvite blomster med sterk duft. Blomstene sitter i små klaser med 2-3 blomster. Sorten remonterer fra juni-september.

Vekstkrav og klimasone

Buskroser trives best i 25-35 cm dyp, godt drenert, kalkholdig blandingsjord med en god del sand, i sol. Blandingsjord kan være en sammensetning av mold, sand og leire. Sorten vokser godt både i tørr og fuktig jord, og trives på både kalkholdig og litt sur jord.

Rosa ‘Claire Austin’ tilrås tilrås plantet til klimasone H4-5.

Bruksområder

Rosa ‘Claire Austin’ en fin solitærrose og den egner seg godt til planting i bed og grupper. Dersom de lange greinene bindes opp, blir den en god klatrerose. Sorten har holdbare blomster som tåler regn uten å bli stygge, og sorten er en utmerket snittrose.

 Allergifare

Det er ingen allergifare med rose med tanke på pollen.

Beskjæring

Ved planting er det vanlig å skjære buskroser tilbake til 25-30 cm over bakken for å tvinge fram nye greiner. På sikt gir dette en fyldigere buskrose.

Den årlige vårbeskjæringen av buskroser består i at døde greiner skjæres tilbake til frisk ved og at tynne og svake greiner fjernes. Det ideelle er at 4-6 sterke greiner får bli igjen, og at det foretas en lett beskjæring av disse ned at 40-60 cm, om våren.

Formering

Rosa ‘Claire Austin’ formeres med poding.

Sjukdommer

Sorten er sunn og frisk.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss