Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

‘Elmshorn’, buskrose

Rosa ‘Elmshorn’

Slektsnavnet Rosa er et gammelt latinsk navn på slekta, opprinnelig kanskje fra et keltisk ord som betyr «rød». Elmshorn er en by i nærheten av Kordes planteskole i Nord-Tyskland.

Hjemsted/Opphav Rosa ‘Elmshorn’ ble foredlet fram av det tyske firmaet Kordes & Söhne i 1951. Foreldre: ‘Hamburg’ x ‘Verdun’.

120-150 cm høy, gjenblomstrende buskrose med opprett, åpen vekst, greiner med torner, mørkegrønne, glinsende blad og små, fylte, rosa blomster med en svak god duft. Gjenblomstrer til frosten kommer. Klimasone: H5.

  • Rosa 'Elmshorn, (Buskrose 'Elmshorn') Foto: rosariumlottum.com

Plantebeskrivelse

120-150 cm høy, remonterende buskrose med en opprett, åpen vekst, greiner med torner og grønne, blanke, uUlikefinnete blad.

Små (4 cm brede), fylte, rosa, koppformete blomster med svak god duft. Blomstene sitter i klaser på inntil 10-20 blomster. Blomsterrik.  Remonterer (gjenblomstrer) fra juni til frosten kommer.

Vekstkrav og klimasone

Buskroser trives best i 25-35 cm dyp, godt drenert, kalkholdig blandingsjord med en god del sand, i sol. Blandingsjord kan være en sammensetning av mold, sand og leire. Sorten vokser godt både i tørr og fuktig jord, og trives på både kalkholdig og litt sur jord. Blomstene holder seg best i kjølige strøk på noe skyggefull plass.

Rosa ‘Elmshorn’ tilrås plantet til klimasone H5.

Bruksområder

Rosa ‘Elmshorn er en vakker solitærrose, som brukes til hekk og som plantes i grupper i hager og parker. Blomstene renser seg godt, og de tåler bra med regn.

 Allergifare

Det er ingen allergifare med roser med tanke på pollen.

Beskjæring

Ved planting er det vanlig å skjære buskroser tilbake til 25-30 cm over bakken for å tvinge fram nye greiner. På sikt gir dette en fyldigere buskrose.

Den årlige vårbeskjæringen av buskroser består i at døde greiner skjæres tilbake til frisk ved og at tynne og svake greiner fjernes. Det ideelle er at 4-6 sterke greiner får bli igjen, og at det foretas en lett beskjæring av disse ned at 40-60 cm, om våren.

Formering

Rosa ‘Elmshorn’ formeres oftest med poding.

Sykdommer

¨Sorten er sunn og frisk.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss