Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

‘Lichtkönigin Lucia’, buskrose

Rosa ‘Lichtkönigin Lucia’

Slektsnavnet Rosa er et gammelt latinsk navn på slekta, opprinnelig kanskje fra et keltisk ord som betyr «rød». Sortsnavnet er fra den tyske foredleren.

Hjemsted/Opphav Rosa ‘Lichtkönigin Lucia’ ble foredlet fram av det tyske firmaet Kordes & Söhne i 1966. Foreldre: ‘Zitronenfalter’ x ‘Cläire Grammerstorf’.

120-150 cm høy, gjenblomstrende buskrose med opprett, buskete vekst, greiner med torner, mørkegrønne, glinsende blad og store, fylte, gule blomster med en god duft. Gjenblomstrer til frosten kommer. Klimasone: H5.

  • Rosa 'Lichtkönigin Lucia' (Buskrose 'Lichtkönigin Lucia') Foto: kordes rosen. de

Plantebeskrivelse

120-150 cm høy, remonterende buskrose med en opprett, buskete vekst, greiner med torner og grønne, blanke, ulikefinnete blad.

Store (10 cm brede), fylte, gule, litt koppformete blomster med en middels søtlig duft. Blomstene sitter i klaser på inntil 5-15 blomster. Remonterer (gjenblomstrer) fra juni til september.

Vekstkrav og klimasone

Buskroser trives best i 25-35 cm dyp, godt drenert, kalkholdig blandingsjord med en god del sand, i sol. Blandingsjord kan være en sammensetning av mold, sand og leire. Sorten vokser godt både i tørr og fuktig jord, og trives på både kalkholdig og litt sur jord.

Rosa ‘Lichtkönigin Lucia’ tilrås plantet til klimasone H5.

Bruksområder

Rosa ‘Lichtkönigin Lucia er en vakker solitærrose, som brukes til hekk og som plantes i grupper i hager og parker. Den kan også benytte som en klatrerose. Blomstne tåler bra med regn.

 Allergifare

Det er ingen allergifare med roser med tanke på pollen.

Beskjæring

Ved planting er det vanlig å skjære buskroser tilbake til 25-30 cm over bakken for å tvinge fram nye greiner. På sikt gir dette en fyldigere buskrose.

Den årlige vårbeskjæringen av buskroser består i at døde greiner skjæres tilbake til frisk ved og at tynne og svake greiner fjernes. Det ideelle er at 4-6 sterke greiner får bli igjen, og at det foretas en lett beskjæring av disse ned at 40-60 cm, om våren.

Formering

Rosa ‘Lichtkönigin Lucia’ formeres mest med poding.

Sykdommer

Sorten er sunn og frisk.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss