Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

‘The Pilgrim’, engelsk buskrose

Rosa ‘The Pilgrim’

Slektsnavnet Rosa er et gammelt latinsk navn på slekta, opprinnelig kanskje fra et keltisk ord som betyr «rød». Sorten tilhører gruppa engelske roser (Austinroser).

Hjemsted/Opphav Rosa ‘The Pilgrim’ ble foredlet i og introdusert i England av engelske David Austin i 1991. Foreldre: ‘Graham Thomas’ x ‘Yellow Button’.

100-120 cm høy, gjenblomstrende buskrose med opprett, busket vekst, frodig, grønt, tornete bladverk og store, fylte, åpne, gule blomster med sterk moskus- og fruktduft. Remonterer fra juni til september. Klimasone: H5.

  • Rosa 'The Pilgrim' (Buskrose 'The Pilgrim') Foto: eu.davidaustinroses.com

Kort omtale av gruppa «Engelske Roser» (Austinroser)

Austinroser (Engelske roser) er mest gjenblomstrende busk- og klatreroser som har sitt opphav i historiske roser, men stadig nye sorter kommer til. De har oftest store og tettfylte blomster med en god og sterk duft, og mange har blomster med gule og oransje nyanser. Sortene har god herdighet, de fleste greier klimasone H5. Rosene er populære over hele verden.

Plantebeskrivelse av Rosa ‘The Pilgrim’

100-120 cm høy, remonterende buskrose med opprett, buskete vekst og frodig, grønt, tornete bladverk.

Store (8-10 cm brede), fylte, åpne, gule blomster med sterk blanding av moskus- og fruktduft. Blomstene sitter enkeltvis eller i klaser med inntil 15 blomster. Sorten remonterer godt fra juni-september.

Vekstkrav og klimasone

Buskroser trives best i 25-35 cm dyp, godt drenert, kalkholdig blandingsjord med en god del sand, i sol. Blandingsjord kan være en sammensetning av mold, sand og leire. Sorten trives best i god jord.

Rosa ‘The Pilgrim’ tilrås plantet til klimasone H5.

Bruksområder

Rosa ‘The Pilgrim’ en fin solitærrose, som egner seg godt til planting i bed og grupper. Men om greinene bindes opp til en vegg eller et støtteverk er den en utmerket klatrerose. Blomsten tåler regn. Blomsten tiltrekker seg sommerfugler.

 Allergifare

Det er ingen allergifare med roser med tanke på pollen.

Beskjæring

Ved planting er det vanlig å skjære buskroser tilbake til 25-30 cm over bakken for å tvinge fram nye greiner. På sikt gir dette en fyldigere buskrose.

Den årlige vårbeskjæringen av buskroser består i at døde greiner skjæres tilbake til frisk ved og at tynne og svake greiner fjernes. Det ideelle er at 4-6 sterke greiner får bli igjen, og at det foretas en lett beskjæring av disse ned at 40-60 cm, om våren.

Formering

Rosa ‘The Pilgrim’ formeres med poding.

Sjukdommer

Sorten er sterk mot soppsykdommer.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss