Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Bølgebladlilje ‘Albovariegata’

Hosta x undulata ‘Albovariegata’

Et synonymt navn er bølgebladhosta ‘Albovariegata’. Slektsnavnet Hosta stammer fra den østerrikske lege og botaniker Nikolaus Thomas Host (1761-1834). Artsnavnet undulata bety bølgete kanter (bladene). I Sverige kalles planten brokfunkia og i England brukes navnet plantain lily.

Hjemsted/Opphav Arten bølgebladlilje er viltvoksende i Japan. Hos oss dyrkes ikke arten, men flere navnesorter er i handelen.

50 cm høy bladstaude med tueformet vekst, kjøttfulle røtter, grønne blad med hvit bladrand og lysfiolette, traktforma blomster. Klimasone H6.

  • Hosta x undulata 'Albovariegayta' (Bølgehosta 'Albovariegata')

Beskrivelse av Hosta x undulata

30-40 cm høye bladstauder som danner tuer. Kjøttfulle røtter i knipper. Grunnstilte, uregelmessige, 20 cm lange, brokete blad i grønt, gult og hvitt med bølgete bladkanter. Traktformete, 4 cm lange, lilla blomster som sitter i klaser i toppen av blomsterstenglene. Blomstring fra juli til september. Frukta er ei kapselfrukt.

Sortsbeskrivelse

Hosta x undulata  ‘Albovariegata’ er en 50 cm høy bølgebladlilje med tueforma vekst og grønne blad med hvit bladrand og lysfiolette, traktforma blomster i juli-august.

Vekstkrav og klimasone

Hosta er lite kravfulle stauder, som trives best i dyp, humus- og næringsrik jord som holder godt på fuktigheta i halvskygge eller skygge. Tåler tung jord. Sorter med fargevariasjoner i blada trenger mer lys.

Bølgebladlilje tilrås plantet til klimasone H6.

Bruksområder

Hosta er verdifulle bladplanter i rabatter, fjellhager, inntil busker og ved vatn. Planteavstand: 35 cm. Både blad og blomster brukes til snitt. Trenger sjelden omplanting.

Allergi- og giftfare

Hosta er en allergivennlig slekt for allergikere. Opplysninger om helseproblemer i forbindelse med dyrking er ikke kjent. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Planten formeres ved deling vår eller høst. Stauden kan også mikroformeres.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss