Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Polarfloks

Phlox borealis

Slektsnavnet Phlox kommer fra gresk phlogos, som betyr flamme, og som viser til de sterke blomsterfargene til planten. Artsnavnet borealis betyr nordlig, arktisk. I Sverige kalles planten vinterflox, mens det engelske navnet er arctic Phlox.

Hjemsted/Opphav Polarfloks hører opprinnelig heime i Nord-Amerika, nærmere bestemt i Alaska. Arten dyrkes ikke hos oss, men sorten ‘Porea’ er å få i handelen.

Bladfellende, teppedannende staude med ovale, dunhårete, alltidgrønne blad og rosarøde blomster i mai-juni. God fjellhageplante. Klimasone H6.

Plantebeskrivelse

10 cm høy, bladfellende, teppedannende plante med nåleformete, stive blad med hår i kanten. Rosarøde blomster i mai-juni.

Vekstkrav og klimasone

Polarfloks trives best i godt drenert, sandholdig, kalkholdig jord på en solrik plass. Den beste tiden for deling, omplanting og planting er om våren.

Polarfloks tilrås plantet til klimasone H6-7.

Bruksområder

Polarloks er en utmerket bunndekkeplante i fjellhager og i rabatter. Planteavstand: 30 cm.

Allergi- og giftfare

Phlox er en allergivennlig slekt for pollenallergikere. Opplysninger om helseproblemer i forbindelse med dyrking er ikke kjent. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Polarfloks kan formeres med rot-, topp- eller basisstiklinger, eller med deling.