Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Polarfloks

Phlox richardsonii ssp. borealis

Et synonymt navn er Phlox borealis. Slektsnavnet Phlox kommer fra gresk phlogos, som betyr flamme, og som viser til de sterke blomsterfargene til planten. Artsnavnet borealis betyr nordlig, arktisk. I Sverige kalles planten vinterflox, mens det engelske navnet er arctic Phlox.

Hjemsted/Opphav Polarfloks hører opprinnelig heime i Nord-Amerika, nærmere bestemt i Alaska. Arten dyrkes ikke hos oss, men sorten ‘Porea’ er å få i handelen.

Bladfellende, teppedannende staude med ovale, dunhårete, alltidgrønne blad og rosarøde blomster i mai-juni. God fjellhageplante. Klimasone H6.

  • Phlox richardsonii borealis (Polarfloks) Foto: nargs.org

Plantebeskrivelse

10 cm høy, bladfellende, teppedannende plante med nåleformete, stive blad med hår i kanten. Rosarøde blomster i mai-juni.

Vekstkrav og klimasone

Polarfloks trives best i godt drenert, sandholdig, kalkholdig jord på en solrik plass. Den beste tiden for deling, omplanting og planting er om våren.

Polarfloks tilrås plantet til klimasone H6-7.

Bruksområder

Polarloks er en utmerket bunndekkeplante i fjellhager og i rabatter. Planteavstand: 30 cm.

Allergi- og giftfare

Phlox er en allergivennlig slekt for pollenallergikere. Opplysninger om helseproblemer i forbindelse med dyrking er ikke kjent. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Polarfloks kan formeres med rot-, topp- eller basisstiklinger, eller med deling.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss