Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Palmestarr

Carex muskingumensis

Et synonymt navn er skråningstarr. Slektsnavnet Carex, latin for starr. Artsnavnet muskinguensis er etter Muskingum, som er en del av staten Ohio i USA. I Sverige heter planten palmstarr og i England heter planten palm sedge.

Hjemsted/Opphav Planten kommer opprinnelig fra Nord-Amerika.

Flerårig gras i opprette tuer, med lysegrønne blad som bøyer seg utover og gir planten et palmelignende utseende. Vokser på all slags, fuktig jord. Klmasone:H5.

  • Carex muskingumensis (Palmestarr)

Plantebeskrivelse

50-70 cm høyt, flerårig gras i opprette tuer, 3-kantede, margfylte strå og som sprer seg med utløpere. Lysegrønne blad som bøyer seg utover fra stengelen, og som gir planten et palmelignende utseende. Bladene er fortsatt opprette som visne. Brunrøde blomster i kompakte samlinger.

Vekstkrav og klimasone

Skråningstarr vokser i sol og skygge på all slags jord, bare den er fuktig. Trives best i jord med pH mellom 5 og 7.

Graset tilrås plantet til klimasone H5.

Bruksområder

Skråningstarr egner seg godt ved vann, sammen med f. eks. bregner, som trives på fuktige steder. Brukes også til snitt og i blomsterdekorasjoner.

Allergi- og giftfare

Dyrking av Carex (starr), som er et halvgras, gir ingen helseproblemer. Ved blomstringen dannes det store mengder pollen, men dette er i regelen ikke allergifremkallende.

Formering

Skråningstarr formeres med deling om våren og frø. Planten kan så seg selv.