Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Snøsløyfe

Iberis sempervirens

Slektsnavnet Iberis er av gresk iberis. Kan vise til latin iberis eller iberer, som er navnet på et folkeslag, blant annet i Georgia. Artsnavnet sempervirens betyr alltidgrønn (bladene). I Sverige heter planten vinteriberis og i England brukes navnene evergreen candytuft og perennial candytuft.

Hjemsted/Opphav Snøsløyfe er viltvoksende i Sør-Europa.

Alltidgrønn halvbusk med mørkegrønne, avlange, tykke blad og små, hvite blomster i klaser i mai-juni. Klimasone:H4-6, etter sort.

  • Snøsløyfe (Iberis sempervirens)

Plantebeskrivelse

15-30 cm høy, alltidgrønn halvbusk med kraftige, godt forgreinete stengler med mørkegrønne, alltidgrønne, avlange, tykke og snaue blad. I toppen av stenglene sitter 5 cm brede, klaser med små, hvite blomster, i mai-juni.

Vekstkrav og klimasone

Snøsløyfe trives best i godt drenert, men jevnt fuktig, næringsrik jord, helst i sol. Plantene blir ikke så tette i skygge. Planten kan skjæres ned til 2/3 etter blomstring. På utsatte steder med barfrost bør planten dekkes til med bar eller lignende materiale.

Stauden tilrås plantet til klimasone H4-6.

Bruksområder

Snøsløyfe er en god plante til rabatter, fjellhager, murer og skråninger. Planteavstand: 30 cm.

Allergi- og giftfare

Ingen kjente rapporter om skadevirkninger ved dyrking er kjent. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Snøsløyfe formeres helst med topp- eller basisstiklinger på forsommeren.

Sorter

Det er flere sorter i handelen. Sorten Little Gem’ er hvit, finbladet og 15 cm høy, mens sorten ‘Schneeflocke’ er hvit, 25 cm høy, og den sprer seg.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss