Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Perlehirse ‘Purple Baron’

Cenchrus americanus ‘’Purple Baron’

Synonyme navn er børstegras, Pennisetum glaucum, Pennisetum americanum og Pennisetum typhoides. Slektsnavnet Pennisetum av latin penna = fjær og seta = børste. Artsnavnet americanum = fra Amerika. Sorten ‘Purple Baron’ er amerikansk. Engelske navn på arten er Pearl Millet, Bulrush Millet og American Millet Grass.

Hjemsted/Opphav Perlehirse har sin opprinnelse i nordlige og nordøstlige deler av Afrika, sørvestlige Asia og Arabia.

120-150 cm høyt, ettårig, tuedannende prydgras med mørke purpurrøde stengler, blad og blomsterkolber. Blomstring i juli-august. Plantes flere sammen i bed og større krukker og kar.

Plantebeskrivelse

120-150 cm høyt, ettårig, tuedannende prydgras med mørke purpurrøde stengler blad og blomsterstander. Brede blad og blomstene sitter i aksformete, 30 cm lange blomsterkolber. Blomstring: Juli-august. Frukta er en nøtt.

Vekstkrav

Perlehirse vokser godt i de fleste drenerte jordarter, men planten trives best i godt drenert, sandrik, moldjord, på en solrik, varm plass. God drenering er viktig for trivselen.

Bruksområder

Perlehirse tar seg best ut om flere plantes sammen i bed eller større plantekar. Arten som har grønne stengler og blomster er en viktig fôrplante på sine hjemsteder.

Allergifare

Perlehirse avgir graspollen og kan forårsake pollenallergi hos allergikere.

Formering

Perlehirse formeres med frø, som sås og forkultiveres inne, før utplanting på vokseplassen når utetemperaturen tillater det..

Andre sorter

Cenchrus americanus ‘Purple Majestry’ er 120 cm høy med helt purpurfarga stengler, bland og blomsterkolber.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss