Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Sølvfriergras

Eragrostis elliottii

Slektsnavnet Eragrostis er av gresk erao = være glad i og Agrostis, som er navn på et friergras hos Casper Bauhin i 1671. Artsnavnet elliottii er trolig etter botaniker Stephen Elliott (1771-1830), fra Charleston, South Carolina. Det engelske navnet som ofte brukes er Elliott’s Lovegrass.

Hjemsted/Opphav Sølvfriergras er hjemmehørende i åpne skoger, sandområder og prærier i Georgia, North Carolina og South Carolina I USA.

50-100 cm høyt, ettårig gras med svært sirlig vekst, lange, smale, blågrå blad og hvite blomster i elegante, 10-15 cm lange aks, fra juli til frosten kommer om høsten. Bunndekke-, snitt- og tørkeplante.

  • Eragrostis elliottii 'Wind Dancer' (Sølvfriergras 'Wind Dancer') Foto: plants.newgarden.com

Plantebeskrivelse

50-100 cm høyt, ettårig gras med svært sirlig vekst, lange, smale, blågrå, linjeformete blad og hvite blomster i sirlige, elegante, 12-15 cm lange blomsteraks, fra juli til frosten kommer. Frukta er ei nøtt.

Vekstkrav 

Sølvfriergras trives best I en godt drenert, grus- eller sandrik leirjord på en solrik plass. Planten vokser også godt I en ren sandjord. Trives dårlig I fuktig jord.

Bruk

Sølvfriergras blir brukt som en bunndekkeplante i plantebed. Dyrkes også ofte i kasser og krukker. Aksene kan tørkes eller brukes til snitt. For tørking må aksene høstes før de er helt modne.

Allergifare

Planten danner graspollen som kan skape problemer for pollenallergikere.

Formering

Sølvfriergras formeres ofte med deling tidlig om våren eller med med frø. Planten har evne til å frø seg.

Sort

Eragrostis elliottii ‘Wind Dancer’ (Sølvfriergras ‘Wind Dancer’) er en utvalgt og mye brukt sort med smale, blågrønne blad. Et vakkert gras.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss