Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Grønnstripet bambus

Pleioblastus viridistriacus

Et synonymt navn er Pleioblastus aurocornus. Slektsnavnet Pleioblastus er fra gresk pleios = mer og blastos = knopp, som trolig viser til at det sitter flere knopper ved hver node (knutepunkt på stengelen). Artsnavnet viridistriatus = grønnstripet (bladene). Noen engelske navn på arten er Kamuro-zasa, Dwarf Greenstripe, Dwarf Greenstripe Bamboo og Dwarf Bamboo.

Hjemsted/Opphav Grønnstripet bambus kommer opprinnelig fra varme områder i Japan.

60-100 cm høyt, flerårig, eviggrønt gras med grønne eller purpurfargete stengler og brede, spisse blad med striper i gult og grønt. Allergivennlig plante som trives ved vann. Klimasone H2.

  • Pleioblastus viridistriatus (Grønnstripet bambus) Foto: havlis.cz

Plantebeskrivelse

60-100 cm høyt, flerårig, eviggrønt gras med opprette, grønne og purpurfargete stengler og brede, spisse blad med striper i gult og grønt. Ingen blomster og frukter.

Vekstkrav og klimasone

Grønnstripet bambus er trives best i veldrenert, fuktig, sandholdig jord på en lun, solrik eller lett skyggefull plass.

Planten tilrås plantet til klimasone H2.

Bruksområder

Grønnstripet bambus egner seg godt å plante på et lyst og fuktig sted, og den passer godt i større, potter, urner og kasser.

Allergifare

Siden bambus ikke blomster er den ikke noe problem for pollenallergikere. Noen andre opplysninger om helsefare ved dyrking er ikke kjent. Opplysningen er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Bambus formeres med deling.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss