Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Japansk dvergbambus

Sasa veitchii

Noen synonyme navn er Sasa veitchii, Arundinaria veitchii, Arundinaria albomarginata Bambusa veitchii og Sasa albomarginata. Slektsnavnet Sasa kommer fra japanske zasa, som er et begrep som brukes om en type bambus. Navnet ble først brukt av den britiske plantesamleren Frederick William Burbidge (1847.1905) og planten ble introdusert av den engelske Veitchfamilien I 1880. Tyskeren Alfred Rehder, som emigrerte til USA, har gitt den dagens navn. Noen engelske navn er Japanese Bamboo, Veiotch Bamboo, Broadleaf Bamboo, Dwarf Bambooo, Nagasa Bamboo og Kumazasa (I Japan).

Hjemsted/Opphav Japansk dvergbambus har sin opprinnelse fra fjellområder i Kyoto i Japan. Men den er også vanlig i Korea og i sørlige områder av Kina.

50-100 cm høyt, flerårig, eviggrønt gras med underjordiske stengler, tynne, purpurfargete stengler og brede, blanke, mørkegrønne blad, som får hvite kanter utover vinteren. Ingen blomstring. Allergivennlig plante. Plantes mest i store potter. Klimasone: H3.

  • Sasa veitchii (Japansk dvergbambus) Foto: jacksonsnurseries.co.uk

Plantebeskrivelse

50 (blad)-100 cm (strå) høyt, flerårig, eviggrønt gras med underjordiske stengler (rhizomer), tynne, purpurfargete stengler og brede, blanke, mørkegrønne, båtformete blad I toppen av stenglene. Bladene visner i kanten utover høsten, noe som er dekorativt og som gir en kontrast til det grønne. Planten blomstrer ikke hos oss.

Vekstkrav og klimasone

Sasa veitchii trives best i en fuktig, sandrik, drenert, næringsrik jord på en vokseplass i sol eller skygge.

Japansk dvergbambus tilrås plantet til klimasone H3.

Bruksområder

Japansk dvergbambus egner seg godt som en bunndekkeplante på et skyggefullt sted. Hos oss plantes den mest i større potter og andre kar, som gjør det mulig å flytte den til et frostfritt sted vinters tid. På friland bør planten dekkes til noe om vinteren. Bladene brukes til dekorasjoner. Det omfattende rotsystemet gjør at planten hindrer erosjon på steder med løse masser.

Allergifare

Siden Sasa ikke blomster er den ikke noe problem for pollenallergikere. Noen andre opplysninger om helsefare ved dyrking er ikke funnet

Formering

Sasa formeres med deling.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss