Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Wangenheimgras ‘Vulcan’

Wangenheimia lima ‘Vulcan’

Synonyme navn er blant annet Cynosurus lima, Catapodium pauciflorum, Dactylis lima, Eleusine lima, Festuca rhachiantha og Poa lima. Slektsnavnet Wangenheim stammer fra den tyske botanikeren Friedrich Adam Julius von Wangenheim (1749–1800), som satte navn på slekta. Artsnavnet lima refererer til det latinske substantivet fil, som ofte refererer til en ru overflate. Noen engelske navn er Lima Grass og Wangenheimia Grass.

Hjemsted/Opphav Wangenheimgras er heimehørende i Sørvest-Europa og nordvest-Afrika, blant annet i Spania, Portugal, Marokko, Algerie og Tunisia. Planten er også utbredt i Nord-Amerika. Sorten ‘Vulcan’ er en utvalgt sort på grunn av sin prydverdi.

50-80 cm høyt, ettårig prydgras med en spesiell og sirlig vekst, lange, grønne, flate blad med en nyanse av sølv, små, gule blomster og flate, fjærlignende eller fiskebeinformete frøhoder på lange, tynne stengler. Bed-, potte-, snitt- og tørkeplante.

  • Wangenheimia lima (Wangenheimgras) Foto: amazon.com

  • Wangenheimia lima (Wangenheimgras) Foto: chilternseeds.co.uk

Plantebeskrivelse

50-80 cm høyt, ettårig prydgras med en spesiell og sirlig vekst, lange, grønne, flate blad som har nyanser av sølv som unge, små gule blomster og flate, fjærlignende eller fiskebeinformete frøhoder på lange, tynne stengler hele sommeren. Frukta er ei nøttefrukt. Frøene er små og svarte.

Vekstkrav 

Wangenheimgras er en lettdyrket plante som trives best i en godt drenert, svært sandrik moldjord på en solrik, lun plass. Men den vokser også bra i andre jordtyper og den er tolerant for tørke.

Bruksområder

Wangenheimgras er et noe eksotisk og elegant gras i et plantebed. Graset kan også plantes i potter eller andre dyrkingskar. Den er en utmerket snittblomst og den er god til tørking. Høst aksene til tørking når de er fullt utviklet, men enda ikke har begynt å blomstre.

Allergifare

Opplysninger om helseproblemer ved dyrking av Wangheimia er ikke funnet. Men planten er et gras som produserer pollen.

Formering

Wangenheimgras formeres med frø og dyrkes som en utplantingsplante som plantes på vokseplassen når faren for frost er over. Planten kan ogsp formeres med deling.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss