Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Fjærbørstegras

Cenchrus setaceus

Synonyme navn er kjempeduskgras og Pennisetum setaceus. Slektsnavnet Pennisetum av latin penna, fjør og seta, børste. Artsnavnet setaceus betyr børstelignende. I Sverige heter planten fjäderborstgras og i England brukes blant annet navnet African fountain grass.

Hjemsted/Opphav Fjærbørstegras er viltvoksende i nordlige og nordøstlige Afrika, sørvestlige Asia og Arabia.

60 cm høyt, tuedannende prydgras med smale, silkehårete blad og opprette, smale aks med blomster, i juli og august. Rabattplante, som også er god som tørket.

Plantebeskrivelse

60 cm høyt, prydgras, som egentlig er flerårig, men som vi dyrker som ettårig, Graset danner tette tuer av 60 cm lange, smale, ru, silkehårete blad og opprette, grasiøse, smale aks som kan bli opptil 20 cm lange. Blomstring: juli-august. Frukta er en nøtt.

Vekstkrav

Fjærbørstegras trives best i jevnt fuktig, men godt drenert, sandholdig, tørr jord, på en solrik, varm plass. God drenering er viktig for overvintringsevnen. Planten kan stå lenge på samme plass uten omplanting. Graset skjæres ned om våren.

Bruksområder

Børstegras er en god rabattplante, som også er vakker som tørket. Aksene høstes når de er ferdig utviklet.

Allergifare

Børstegras avgir graspollen, som kan forårsake pollenallergi hos allergikere.

Formering

Børstegras formeres med deling om våren eller med frø.

 

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss