Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Haresvans

Lagurus ovatus

Et synonymt navn er haregras. Slektsnavnet Lagurus kommer av gresk lagos, hare og oura, hale. Artsnavnet ovatus betyr oval (aksets utseende). Også i Sverige heter planten haresvans og i England brukes navn som hare's-tail, hare's-tail grass og bunnytail.

Hjemsted/Opphav Haresvans er viltvoksende i Middelhavsområdet.

40-50 cm høyt, ettårig prydgras med flate, grågrønne blad og eggformete aks med gråhvite ullhår, fra juli til frosten. God til tørking.

Plantebeskrivelse

40-50 cm høyt, ettårig prydgras med flate, myke, grågrønne blad og 4 cm lange, eggformete aks med gråhvite ullhår. Blomstring fra juli til frosten. Frukta er en nøtt.

Vekstkrav

Haresvans trives best i veldrenert, jevnt fuktig, sandblandet moldjord som ikke er for næringsrik, i sol og halvskygge.

Bruksområder

Haresvans egner seg godt i større bed, og brukes som tørket i buketter og blomsterdekorasjoner. Aks til tørking bør høstes når bare den nederste delen av akset står i blomst.

Allergi- og giftfare

Rapporter om helseproblemer i forbindelse med dyrking av haresvans, er ikke påvist. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Haresvans formeres med frø.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss