Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Kansas-spartina ‘Aureomarginata’

Spartina pectinata ‘Aureomarginata’

Et synonymt navn er Spartina michauxiana ‘Aureomarginata’. Slektsnavnet Spartina av gresk sparton, rep. Artsnavnet pecctinata betyr kamformet, som viser til blomsterknoppenes utseende. I Sverige heter planten bandgräs og i England brukes navnene prairie cordgrass, freshwater cordgrass, tall marshgrass og sloughgrass.

Hjemsted/Opphav Planten kommer fra østre og sentrale deler av USA, hvor den vokser ved både ferskvann og saltvann.

Flerårig, kraftigvoksend, tuedannende gras, med 130 cm høye tuer av blad og opptil 200 cm høye aks med blomster. Planten sprer seg med utløpere. Smale, mørkegrønne, hengende blad og lyse brungrønne blomster i sammensatte aks, i august-september. God plante på en fuktig plass. Klimasone:H5.

Plantebeskrivelse

Flerårig, kraftigvoksende, tuedannende gras med underjordiske utløpere,130 cm høy tue med mørkegrønne, glinsende, smale, litt overhengende blad som har en gul stripe langsetter, og opptil 200 cm høye aks med endestilte, stive blomsterstander som består av flere ensidige, brungrønne småaks. Småaksene ser ut som kammer. Blomstring i august-september. Planten får en vakker høstfarge. Frukta er ei nøttefrukt.

Vekstkrav og klimasone

Kansas-spartina trives best på fuktige steder i sol og halvskygge. Men planten vokser også godt på tørrere steder. Siden planten sprer seg lett, er det viktig å plante den med tanke på å begrense den. En jevnlig omplanting begrenser den.

Graset tilrås plantet til klimasone H5.

Bruksområder

Kansas-spartina egner seg godt ved vann, både ferskvann og saltvann. Den er en vakker solitærplante.

Allergifare

Kansas-spartina avgir graspollen som kan forårsake pollenallergi hos allergikere.

Formering

Kansas-spartina formeres med deling.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss