Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Sølvhavre

Helictotrichon sempervirens

Et synonymt navn er Avena sempervirens. Slektsnavnet Helictotrichon er av helicte, med klokka, og tricho, hårete. Artsnavnet sempervirens betyr alltidgrønn. I Sverige heter planten silverhavre og i England brukes navnet blue oat grass.

Hjemsted/Opphav Sølvhavre er opprinnelig er fra vestre deler av Middelhavslandene.

Flerårig, alltidgrønt, tuedannende prydgras med 50 cm høye turer med stive, smale, sølvblå blad og 100 cm høye aks med halmgule topper, i juli. Vakker solitærplante, og en god rabattplante på en tørr plass. Klimasone:H5.

Plantebeskrivelse

Flerårig, alltidgrønt, tuedannende, prydgras, som danner 50 cm høye tuer med smale, stive, flate, sølvblå blad og 100 cm høye, glisne aks med halmgule topper i juli. Frukta er ei nøtt.

Vekstkrav og klimasone

Sølvhavre trives best i godt drenert, kalkholdig, humusrik jord, på en solrik, tørr plass. Fuktig jord øker faren for soppangrep. Graset bør skjæres ned tidlig om våren. Planten kan stå lenge på samme plass uten omplanting.

Graset tilrås plantet til klimasone H5.

Bruksområder

Sølvhavre er en flott solitærplante og den egner seg godt i rabatter sammen med andre planter som foretrekker tørre og solrike steder.

Allergifare

Sølvhavre danner graspollen og kan forårsake pollenallergi hos allergikere.

Formering

Sølvhavre formeres med deling om våren.

 

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss