Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Staudehirse (Rishirse) ‘Heavy Metal’

Panicum virgatum ‘Heavy Metal’

Slektsnavnet Panicum betyr hengende aks. Artsnavnet virgatum betyr risformet. I Sverige heter hirse for hirs. England brukes ofte navnet switchgrass.

Hjemsted/Opphav Rishirse er viltvoksende både i Nord-Amerika, Asia, Afrika og Europa.

80-100 cm høyt, flerårig gras som dyrkes som et ettårig prydgras. Stiv, opprett vekst, blågrått bladverk og lange, sylindriske aks, i juli-september. Rabattplante, tørke- og snittplante.

Plantebeskrivelse

80-100 cm høyt, flerårig prydgras, som hos oss mest dyrkes som ettårig (klimasone H3). Stiv, opprett vekst og gråblått bladverk. Blomstrer fra juli til september med mange brune, blanke småaks, i toppen av aksene. Frukta er ei nøtt.

Vekstkrav

Panicum trives best i veldrenert, godt sandholdig moldjord, på en lun plass i sol og halvskygge.

Bruksområder

Panicum egner seg godt i rabatter og i store potter. Planten er god til tørking (høsting før blomstring), og stråene er også svært dekorative i friske buketter.

Allergifare

Panicum er ikke årsak til pollenallergier i Norge. Rapporter om andre helseproblemer er ikke funnet. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Formering skjer mest ved deling.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss