Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Møllplante ‘Variegata’

Plectranthus madagascariensis ‘Variegata’

Slektsnavnet Plectranthus er gresk av plectron, spore og anthos, blomst. Artsnavnet madagascariensis betyr fra Madagaskar. I Sverige heter planten lemueljuslvia og i England heter planten variegated mintleaf.

Hjemsted/Opphav Planten har sin opprinnelse fra det sørøstlige områder i Afrika.

30 cm høy, sommerblomst med lange greiner, eggforma, kjøttfulle, rynka blad med hvit kant. Dyrkes som en bladplante. Uanselige blomster.

  • Plectranthus madagascariensis ‘Variegata’ (Møllplante ‘Variegata’)

Plantebeskrivelse

30 cm høy sommerblomst med meterlange greiner og en litt hengende vekstform. Egentlig er planten en flerårig plante, men som dyrkes som en ettårig plante hos oss, da den ikke greier å overvintre ute. Eggformede, 3-4 cm lange blad med en bølget kant. Bladene som er relativt tykke, kjøttaktige og rynkete, med markante nerver har en mørkegrønn farge med en hvit kant. Bladene har kjertelhår, som utskiller en spesiell duft ved berøring. Uanselige, hvite blomster med rosa skjær.

Vekstkrav

Møllplanten trives best i en næringsrik, veldrenert, moldholdig jord på en solrik, lun plass. Næringsfattig jord kan forbedres med veksttorv. Regelmessig gjødsling. Vanning i tørre perioder.

Bruksområder

Plectranthus egner seg til beplantning i ampler, balkongkasser og potter. Planten benyttes også som potteplante. Planten tåler godt tilbakeskjæring når den blir for frodig.

Allergifare

Plectranthus er en allergivennlig slekt for pollenallergikere. Opplysninger om helseproblemer ved dyrking er ikke kjent. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Møllplanten formeres med stiklinger.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss