Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Hagemure ‘Emilie’

Potentilla x bicolor ‘Emilie’

Synonyme navn er Potentilla Bicolor-gruppen og Potentilla-hybrider. Slektsnavnet Potentilla kommer av gresk potentia som betyr makt. Navnet bicolor betyr tofarget. I Sverige kalles planten brokfingerört, og i England brukes navnet hybrid cinquefoil.

Hjemsted/Opphav Potentilla x bicolor er en samling med hybrider (krysninger) mellom arter som hører heime i Himalaya, blant annet mellom artene Potentilla atrosanguinea (blodmure) og Potentilla nepalensis (nepalmure), og varieteten Potentilla atrosanguinea var. argyphylla.

30-40 cm høy, bladfellende, opprett hagemure med koplede blad og mahognirøde blomster med gule flekker, i juni-juli. Rabattstaude. Klimasone H6-7.

  • Potentilla x bicolor ‘Emilie’ (Hagemure 'Emilie') Foto: ballyrobertgardens.com

Beskrivelse av gruppen Potentilla x bicolor

30-60 cm høye, bladfellende, opprette, stauder med koplede blad. Småbladene, som sitter tett på stengelen, er sagtannete og grålodne på undersiden.

Blomstene som er 2-3 cm brede, enkle eller fylte, og i gule, røde eller oransje farger med en avvikende farge i midten, sitter i glisne klaser. Blomstene, som har 5 kronblader, minner om jordbærblomster, Det finnes også sorter med 2-fargete blomster. Blomstring i juli-august.

Sortsbeskrivelse

Potentilla x bicolor ‘Emilie’ er en 30-40 cm høy, opprett hagemure med koplete blad og halvfylte, mahognirøde blomster med gule flekker i klaser, i juni-juli.

Vekstkrav og klimasone

Hagemure stiller små krav til jorda, men trives best i en veldrenert, sandholdig jord, i sol. Planten tåler dårlig fuktighet vinters tid.

Stauden tilrås plantet til klimasone H6-7.

Bruksområder

Hagemure egner seg godt i rabatter. Planteavstand: 40 cm.

 Allergifare

Opplysninger om helseproblemer ved dyrking er ikke kjent.

Formering

Hagemure formeres med deling, og den kan deles både vår og høst.

 

 

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss