Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Hagemure ‘Emilie’

Potentilla x bicolor ‘Emilie’

Synonyme navn er Potentilla Bicolor-gruppen og Potentilla-hybrider. Slektsnavnet Potentilla kommer av gresk potentia som betyr makt. Navnet bicolor betyr tofarget. I Sverige kalles planten brokfingerört, og i England brukes navnet hybrid cinquefoil.

Hjemsted/Opphav Potentilla x bicolor er en samling med hybrider (krysninger) mellom arter som hører heime i Himalaya, blant annet mellom artene Potentilla atrosanguinea (blodmure) og Potentilla nepalensis (nepalmure), og varieteten Potentilla atrosanguinea var. argyphylla.

30-40 cm høy, bladfellende, opprett hagemure med koplede blad og mahognirøde blomster med gule flekker, i juni-juli. Rabattstaude. Klimasone H6-7.

  • Potentilla x bicolor ‘Emilie’ (Hagemure 'Emilie') Foto: ballyrobertgardens.com

Beskrivelse av gruppen Potentilla x bicolor

30-60 cm høye, bladfellende, opprette, stauder med koplede blad. Småbladene, som sitter tett på stengelen, er sagtannete og grålodne på undersiden.

Blomstene som er 2-3 cm brede, enkle eller fylte, og i gule, røde eller oransje farger med en avvikende farge i midten, sitter i glisne klaser. Blomstene, som har 5 kronblader, minner om jordbærblomster, Det finnes også sorter med 2-fargete blomster. Blomstring i juli-august.

Sortsbeskrivelse

Potentilla x bicolor ‘Emilie’ er en 30-40 cm høy, opprett hagemure med koplete blad og halvfylte, mahognirøde blomster med gule flekker i klaser, i juni-juli.

Vekstkrav og klimasone

Hagemure stiller små krav til jorda, men trives best i en veldrenert, sandholdig jord, i sol. Planten tåler dårlig fuktighet vinters tid.

Stauden tilrås plantet til klimasone H6-7.

Bruksområder

Hagemure egner seg godt i rabatter. Planteavstand: 40 cm.

 Allergifare

Opplysninger om helseproblemer ved dyrking er ikke kjent.

Formering

Hagemure formeres med deling, og den kan deles både vår og høst.