Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Hyllbronseblad

Rodgersia sambucifolia

Slektsnavnet Rodgersia kommer fra den amerikanske marineadmiral John Rodgers (1772-1838), som fant den under en planteekspedisjon i Kina og Japan. Artsnavnet sambucifolia betyr blad som Sambucus (hyll). Et vanlig engelsk navn på planten er elderberry rodgersia.

Hjemsted/Opphav Hyllbronseblad hører naturlig heime i Vest-Kina.

Høy bladstaude med krypende jordstengler, store blad og små, hvite blomster i klaser. God skyggeplante Klimasone H7.

  • Hyllbronseblad (Rodgersia sambucifolia)

  • Hyllbronseblad (Rodgersia sambucifolia)

  • Hyllbronseblad (Rodgersia sambucifolia)

  • Hyllbronseblad (Rodgersia sambucifolia)

  • Hyllbronseblad (Rodgersia sambucifolia)

Plantebeskrivelse

100 cm høy bladfellende staude med en krypende rotstokk like under overflata. Store, brune, glansløse blad med 3-5 finner som er langsmale. Små, hvite blomster i en klaser med flat topp. Blomstring i juli-august.

Vekstkrav og klimasone

Rodgersia trives best i moldrik, drenert, næringsrik og jevnt fuktig jord i halvskygge eller skygge. Veksten kommer sent i gang om våren.

Stauden tilrås plantet til klimasone H7.

Bruksområder

Rabattplante som trives på skyggeplasser og ved dammer. God plante mellom og under store trær og busker. Ingen omplanting trengs. Planteavstand: 80-100 cm.

Allergifare

Slekta Rodgersia er allergivennlig. Rapporter om helseproblemer forbundet med dyrking er ikke kjent. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.s

Formering

Den kan formeres ved å dele opp rotstokken eller med frø.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss