Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Japanstarr ‘Variegata’

Carex morrowii ‘Variegata’

Slektsnavnet Carex, latin for starr. Artsnavnet morrowii er etter dr. James Morrow som fant planten i Japan. I Sverige heter planten japansk starr og i England heter planten japanese sedge eller Morrow’s sedge.

Hjemsted/Opphav Planten kommer opprinnelig fra Japan. Sorten ‘Variegata’ er en hybrid (krysning).

Alltidgrønt, flerårig gras som danner tette, stive, halvkuleformede tuer. Smale, mørkegrønne blad med en hvit stripe nær kanten. Rødbrune blomsterstander. Klimasone: H4.

  • Carex morrowii ‘Variegata’ (Japanstarr 'Variegata')

Plantebeskrivelse

30-40 cm høyt, flerårig, alltidgrønt gras som danner, tette, stive, halvkuleformede tuer. Smale, blanke, mørkegrønne blad med en hvit stripe nær kanten. Smale, rødbrune blomsterstander.

Vekstkrav og klimasone

Japanstarr trives best i en drenert, men jevnt fuktig jord, med en pH mellom 5 og 7,  i skygge eller halvskygge. I sol får bladene en blekere farge. Planten bør ikke få tørke ut.

Graset tilrås plantet til klimasone H4.

Bruksområder

Japanstarr egner seg godt på skyggefulle plasser i fjellhager o. l. steder. Den kan også brukes i plantekasser, da den ikke krever dyp jord.

Allergi- og giftfare

Dyrking av Carex (starr), som er et halvgras, gir ingen helseproblemer. Ved blomstringen dannes det store mengder pollen, men dette er i regelen ikke allergifremkallende.

Formering

Japanstarr formeres med deling om våren eller med frø.