Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Hybridalunrot

xHeucherella tiarelloides

Et synonymt navn er skumvippe. Slektsnavnet Heucerella er av Heucera (alunrot) og Tiarella (skumblomst), som er foreldreslektene. Tiarelloides betyr som ligner Tiarella. I Sverige heter planten skär klockvippa og i England brukes navnene foamflower og false miterwort.

Hjemsted/Opphav Skumvippe er en slektshybrid mellom Heuchera brizoides (bivrealunrot) og Tiarella cordifolia (klaseskumblomst). Rett skrevet navn er X Heucerella tiarelloides. Stort kryss foran slektsnavnet viser at det er en slektshybrid. Det finnes noen kultivarer (navnesorter) i handelen.

40 cm høy, alltidgrønn, rosettdannende staude med grunnstilte, avrundede hjerteformede, 7-lappa blad og lys rosa, klokkelignende blomster i klaser på tynne stengler, fra juni til juli. Klimasone:H6.

  • Heucherella tiarelloides Sskumvippe Foto sverigestradgardsmastare.se

Plantebeskrivelse

40 cm høy, alltigrønn staude med utløpere og som danner bladrosetter. Grunnstilte, avrundet hjerteformede, lysegrønne, 7-lappete eller grovtannete blad. Hele planten er snau uten hår. Opp fra rosettene vokser det opp smale, stive stengler med små, lys rosa, klokkelignende blomster som sitter i luftige klaser, fra juni til juli. Frukta er en skulpe.

Vekstkrav og klimasone

Skumvippe er en villig plante som trives best i en moldrik, kalkholdig, jevnt fuktig jord i sol og halvskygge. Planten tåler dårlig tørke. Planten kan deles vår og høst.

Stauden tilrås plantet til klimasone H6.

Bruksområder

Skumvippe egner seg godt i rabatter og i fjellhager, og den er en god kantplante. Planteavstand: 30 cm. I tillegg er den en vakker og holdbar snittblomst.

Allergi- og giftfare

Ingen kjente rapporter om skadevirkninger ved dyrking er kjent. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Bivrealunrot-hybrider formeres med deling eller basisstiklinger.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss