Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Thunbergsspir ‘Straussenfeder’

Astilbe thunbergii ‘Straussenfeder’

Slektsnavnet Astilbe kommer av gr. a, uten og stilbe, glans. Det norske navnet spir viser til blomsteraksets form som ligner et spir. Artsnavnet thunbergii er etter en svensk lege og botaniker ved navn Thunberg, som var en elev av Linne. I Sverige kalles planten stjärnastilbe.

Hjemsted/Opphav Arten thunbergsspir dyrkes ikke. Sorten ‘Straussenfeder’ er en hybrid (navnesort) som er blitt til gjennom systematisk foredling.

80-100 cm høy, bladfellende staude med spirlignende, matte rødpurpur blomster. Allergivennlig rabattstaude. Klimasone H6.

  • Astilbe thunbergii 'Straussenfeder' (Thunbergsspir 'Straussenfeder' hybrid)

Plantebeskrivelse

80-100 cm høy staude med tett, opprett vekst. Matt rødpurpur blomster i noe overhengende blomsterstander i juli-august.

Vekstkrav og klimasone

Thunbergspir trives best i fuktig moldjord med noe kalk (pH6-8). Man flere vokser godt i all slags hagejord. Planten trives også bra på noe tørrere sted.

Stauden tilrås plantet til klimasone H6.

Bruksområder

Astilbe har et vakkert bladverk, glinsende grønt, gjerne rødt ved bladsprett, som gjør at planten er gode rabattstauder. De passer godt sammen med bregner og trives godt langs kanten av dammer og andre fuktige steder. Astilbe er også gode stauder i bedet langs nordveggen. Planteavstand: 30 cm. Planten er også god til villflor, og den er en god snittblomst. Astilbe kan stå i 10-12 år før de må plantes om.

 Allergifare

Astilbe er en allergivennlig slekt for allergikere. Opplysninger om helseproblemer i forbindelse med dyrking er ikke kjent. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Planten kan formeres ved deling vår eller høst eller ved basisstiklinger.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss