Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Perlebusk ‘The Bride’

Exochorda x macrantha ‘The Bride’

Slektsnavnet Exochorda er fra gresk exo, som betyr ytre og chorde, som betyr streng, og som viser til trådformete skaft som blir sittende på blomsterbunnen etter at småfruktene har falt av. Artsnavnet macrantha betyr med store blomster. På svensk heter planten liten pârlbuske, mens den i England ofte kalles Bride pearlbush.

Hjemsted/Opphav Hageperlebusk ‘The Bride’ er en hybrid (krysning) mellom klaseperlebusk (Exochorda racemosa) og Exochorda korolkowii, og ble foredlet fram av Grootendorst plantekole i Nederland i 1938.

1,5-2 m høy busk med tett, bred vekst og overhengende greiner, helrandete, eggforma blad og rent hvite blomster i opprette klaser. Allergivennlig plante for en lun plass. Klimasone: H4.

  • Exochorda x macrantha 'Thje Bride' (Hageperlebusk 'The Bride')

Plantebeskrivelse

1,5-2 m høy busk med tett, bred vekst og overhengende greiner. Gråbrune kvister som er ru av tettstilte, opphøyde korkporer. Smale, helrandete, omvendt eggformete, 7-8 cm lange blad med kileforma grunn og en kort spiss. Bladoversiden er lyst grønn, mens undersiden  er noe mørkere. Tallrike, rent hvite, 2-3 cm brede blomster, i opprette klaser i juni.

Vekstkrav og klimasone

Hageperlebusk trives best på en lun, solrik plass i en lett, kalkfattig jord (pH 5-6). På kalkrik jord vil bladene bli klorotiske, det vil si få gule flekker.

Busken tilrås plantet til klimasone H4.

Bruksområder

Planten brukes mye i busk- eller staudegrupper, som frittstående og i fjellhager. Planteavstand: 1-2 m.

Allergifare

Exochorda er en allergivennlig slekt. Noen opplysninger om helseproblemer ved dyrking er ikke kjent.

Beskjæring

Perlebusk får en del lange skudd som må skjæres tilbake like etter blomstring for å holde busken mer kompakt.

Formering

Hageperlebusk formeres med skuddstiklinger (grønnstiklinger) som skjæres i vekstsesongen.

 

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss