Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Mellomeiner ‘Gold Star’

Juniperus x pfitzeriana ‘Gold Star’

Synonyme navn er hybrideiner og Juniperus x media ‘Gold Star’. Slektsnavnet Juniperus er et gammelt latinsk navn på slekta. Det norske navnet einer kommer visstnok fra romernes Juniperus. Artsnavnet pfitzeriana er etter en tysk hagebruker ved navn Wilhelm Pfitzer (1821-1905), fra Späth planteskole i Tyskland. Navnet media betyr mellom, og viser til at planten er en krysning. I Sverige heter krysningsgruppa trädsgårds-en, mens i England kalles gruppa Pfitzer juniper.

Hjemsted/Opphav Mellomeiner utgjør en stor gruppe med hybrider (krysninger) hvor kinaeiner (Juniperus chinensis) og sabinaeiner (Juniperus sabina) er hovedforeldre. Sorten ‘Gold Star’ er en mutasjon av Juniperus pfizeriana ‘Aurea’.

1-1,5 m høyt, eviggrønt nåletre med bred, tett vekst, skrått opprette greiner med overhengende skuddspisser og bronsegult bar, som består mest av skjellforma nåler. Plante for fjellhager, skråninger og grupper med lave bartrær. Klimasone: H4.

  • Juniperus x pfitzeriana 'Gold Star' (Mellomeiner 'Gold Star')

Beskrivelse av sorten

Juniperus x pfitzeriana ‘Gold Star’ er et 1-1,5 m høyt, eviggrønt nåletre med en bred, tett vekst, skrått opprette greiner med overhengende skuddspisser og bronsegult bar som mest består av skjellforma nåler. Sorten danner ikke kongler.

Vekstkrav og klimasone

Mellomeiner trives i en jevnt fuktig jord som er godt drenert. Tung og våt jord kan gi sopp- og vinterskader. Best på solrik plass. Har små krav til næring.

Mellomeiner ‘Gold Star’ tilrås plantet til klimasone H4.

Bruksområder

Mellomeiner egner seg i fjellhager, skråninger og i grupper med andre nåletrær. Sorten er mottakelig for nål- og greinsopp.

Allergifare

Juniperus er en allergivennlig slekt for pollenallergikere i Norge. Brukes einer i juledekorasjoner og lignende, kan enkelte personer med duftoverfølsomhet få problemer ved nærkontakt. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Beskjæring

Juniperus trenger ingen årlig beskjæring, men tåler moderat beskjæring om det er et behov.

Formering

Mellomeiner formeres med skuddstiklinger (grønnstiklinger).

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss