Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Mellomeiner ‘Pfitzeriana Glauca’

Juniperus x pfitzeriana ‘Pfitzeriana Glauca’

Synonyme navn er hybrideiner og Juniperus x media ‘Pfitzeriana Glauca’. Slektsnavnet Juniperus er et gammelt latinsk navn på slekta. Det norske navnet einer kommer visstnok fra romernes Juniperus. Artsnavnet pfitzeriana er etter en tysk hagebruker ved navn Wilhelm Pfitzer (1821-1905), fra Späth planteskole i Tyskland. Navnet media betyr mellom, og viser til at planten er en krysning. Sortsnavnet glauca betyr blågrå (baret). I Sverige heter krysningsgruppa trädsgårds-en, mens i England kalles gruppa Pfitzer juniper.

Hjemsted/Opphav Mellomeiner utgjør en stor gruppe med hybrider (krysninger) hvor kinaeiner (Juniperus chinensis) og sabinaeiner (Juniperus sabina) er hovedforeldre. Sorten ‘Pfitzeriana Glauca’ har sin opprinnelse i Nederland.

1-1,5 m høyt, eviggrønt nåletre med bred, tett vekst og sølvblått bar, som består mest av skjellforma nåler. Plante for fjellhager, skråninger og grupper med lave bartrær. Klimasone: H4.

  • Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Glauca' (Mellomeiner 'Pfitzeriana Glauca')

Beskrivelse av sorten

Juniperus x pfitzeriana ‘Pfitzeriana Glauca’ er et 1-1,5 m høyt, eviggrønt nåletre med en bred, tett vekst og sølvblått bar som mest består av skjellforma nåler. Sorten danner ikke kongler.

Vekstkrav og klimasone

Mellomeiner trives i en jevnt fuktig jord som er godt drenert. Tung og våt jord kan gi sopp- og vinterskader. Best på solrik plass. Har små krav til næring.

Mellomeiner ‘Pfitzeriana Glauca’ tilrås plantet til klimasone H4.

Bruksområder

Mellomeiner egner seg i fjellhager, skråninger og i grupper med andre nåletrær. Sorten er mottakelig for nål- og greinsopp.

Allergifare

Juniperus er en allergivennlig slekt for pollenallergikere i Norge. Brukes einer i juledekorasjoner og lignende, kan enkelte personer med duftoverfølsomhet få problemer ved nærkontakt. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Beskjæring

Juniperus trenger ingen årlig beskjæring, men tåler moderat beskjæring om det er et behov.

Formering

Mellomeiner formeres med skuddstiklinger (grønnstiklinger).

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss