Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Virginiaeiner ‘Skyrocket’

Juniperus virginiana ‘Skyrocket’

Et synonymt navn er blyanteiner ‘Skyrocket’. Slektsnavnet Juniperus er et gammelt latinsk navn på slekta. Det norske navnet einer kommer visstnok fra romernes Juniperus. I Sverige blir arten kalt blyerts-en og noen engelske navn på arten er Virginian juniper, eastern juniper og red juniper.

Hjemsted/Opphav Arten er viltvoksende i Nord-Amerika, nærmere bestemt i Canada og i USA øst for Rocky Mountains. Arten dyrkes ikke i dag. Sorten ‘Skyrocket’ er en naturplante som ble funnet og navngitt i 1949 av Schuel Nursery , South Bend, Indiana, i USA.

2-3 m høyt, eviggrønt nåletre med en svært smal, søyleformet vekst med opprett til oppstigende greiner med kraftig blå eller sølvblå, stikkende nåler. Fjellhageplante til en lun og solfylt plass. Klimasone: H4.

  • Juniperus virginiana 'Skyrocket' (Virginiaeiner 'Skyrocket')

Beskrivelse av sorten

2-3 m høyt, eviggrønt nåletre med en svært smal, søyleformet vekst med opprett eller oppstigende greiner. Baret, som består av mest skjellformede, spisse nåler, har en kraftig blå eller sølvblå farge. Veden har en særegen lukt.

 Vekstkrav og klimasone  

Virginiaeiner stiller ingen spesielle jordkrav, men den trives best i veldrenert, sandholdig, moldholdig jord, på en solrik plass. Den trenger ingen gjødsling. Planten liker ikke våt jord. Den kan angripes av nål- og greinsopp.

Virginiaeiner ‘Skyrocket’ tilrås plantet til klimasone H4.

Bruksområder

Virginiaeiner ‘Skyrocket’ er en plante som egner seg godt i fjellhager og i grupper med andre nåletrær.

Allergifare

Juniperus er en allergivennlig slekt for pollenallergikere i Norge. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Virginiaeiner formeres med skuddstiklinger (grønnstiklinger).

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss