Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Rockymountaineiner ‘Blue Arrow’

Juniperus scopulorum ‘Blue Arrow’

Slektsnavnet Juniperus er et gammelt latinsk navn på slekta. Det norske navnet einer kommer visstnok fra romernes Juniperus. Artsnavnet scopulorum betyr som vokser på klipper, fjell. I Sverige blir arten kalt röd-en og mens noen engelske navn er Blue Arrow Juniper og Blue Arrow Rocky Mountaim Juniper.

Hjemsted/Opphav Arten er viltvoksende i fjellområder i den vestlige delen av USA og Canada, og utover mot kysten i den nordlige delen av utbredelsesområdet. Sorten ‘Blue Arrow’ er en frøplante fra 1949, fra Pine Grove Nurseries, Clearfield, Pennsylvania, i USA. Arten har vært kjent i Europa siden 1839.

2-3 m høyt (etter 10 år), eviggrønt nåletre med en svært smal, søyleformet vekst med oppstigende greiner og stålblått bar med stikkende nåler. God plante til fjellhagen og til grupper med andre lave barplanter. Klimasone: H4. .

  • Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' (Rockymountaineiner 'Blue Arrow')

Beskrivelse av sorten

2-3 m høyt (etter 10 år), eviggrønt nåletre med en svært smal, søyleformet vekst med oppstigende greiner. Rødbrun til gråbrun bark som deler seg i smale remser etter hvert.  Stålblått bar med skjellformede, spisse nåler. Frukta er en sølvfarga bær. Veden har en særegen lukt.

Vekstkrav og klimasone

Virginiaeiner stiller ingen spesielle jordkrav, men den trives best i veldrenert, godt sandholdig, moldjord, på en solrik plass. Den trenger ingen gjødsling. Planten liker ikke våt jord. Planten er sterk mot nål- og greinsopp.

Rockymountaineiner ‘Blue Arrow’ tilrås plantet til klimasone H4.

Bruksområder

Rockymountaineiner ‘Blue Arrow’ er en plante som egner seg godt i fjellhager og i grupper med andre nåletrær. Den brukes også til hekker (høy slanke hekker).

Allergifare

Juniperus er en allergivennlig slekt for pollenallergikere i Norge. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Einer formeres med skuddstiklinger (grønnstiklinger).

 

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss