Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Mellomeiner ‘Mint Julep’

Juniperus x pfitzeriana ‘Mint Julep’

Synonyme navn er hybrideiner og Juniperus x media. Slektsnavnet Juniperus er et gammelt latinsk navn på slekta. Det norske navnet einer kommer visstnok fra romernes Juniperus. Artsnavnet pfitzeriana er etter en tysk hagebruker ved navn Wilhelm Pfitzer (1821-1905), fra Späth planteskole i Tyskland. Navnet media betyr mellom, og viser til at planten er en krysning. I Sverige heter krysningsgruppa trädsgårds-en, mens i England kalles den blant annet Pfitzer juniper.

Hjemsted/Opphav Mellomeiner utgjør en stor gruppe med hybrider (krysninger) hvor kinaeiner (Juniperus chinensis) og sabinaeiner (Juniperus sabina) er hovedforeldre. Sorten ‘Mint Julep’, som kom i handel i 1961, stammer fra Monrovia Nurseries, Saratoga i USA.

1-2 m høyt, eviggrønt nåletre lav, utbredt vaseform, greiner med overhengende skuddspisser og skjellforma, friskt grønne nåler hele året. Plante for fjellhager, skråninger og lave grupper med bartrær. Klimasone: H4.

  • Juniperus x pfitzeriana 'Mint Julep' (Mellomeiner 'Mint Julep')

Beskrivelse av sorten

Juniperus x pfitzeriana’ ‘Mint Julep’ er et 1-2 m høyt, eviggrønt nåletre med en lav, bred vaseform, overhengende skuddspisser og mest skjellforma, friske grønne nåler hele året. Sorten danner ikke kongler.

Vekstkrav og klimasone

Mellomeiner trives i en jevnt fuktig jord som er godt drenert. Tung og våt jord kan gi sopp- og vinterskader. Best på solrik plass. Har små krav til næring.

Mellomeiner ‘Mint Julep’ tilrås plantet til klimasone H4.

Bruksområder

Mellomeiner egner seg i fjellhager, skråninger og i grupper med lave nåletrær. Planteavstand: 1-3 m. Sorten er mottakelig for rothals- og greinsopp.

Allergifare

Juniperus er en allergivennlig slekt for pollenallergikere i Norge. Brukes einer i juledekorasjoner og lignende, kan enkelte personer med duftoverfølsomhet få problemer ved nærkontakt. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Beskjæring

Juniperus trenger ingen årlig beskjæring, men tåler moderat beskjæring om det er et behov.

Formering

Mellomeiner formeres med skuddstiklinger (grønnstiklinger).

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss