Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Mellomeiner ‘Pfitzeriana Compacta’

Juniperus x pfitzeriana ‘Pfitzeriana Compacta’

Synonyme navn er hybrideiner og Juniperus x media ‘Pfitzeriana Compacta’. Slektsnavnet Juniperus er et gammelt latinsk navn på slekta. Det norske navnet einer kommer visstnok fra romernes Juniperus. Artsnavnet pfitzeriana er etter en tysk hagebruker ved navn Wilhelm Pfitzer (1821-1905), fra Späth planteskole i Tyskland. Navnet media betyr mellom, og viser til at planten er en krysning. I Sverige heter krysningsgruppa trädsgårds-en, mens i England kalles arten Pfitzer juniper.

Hjemsted/Opphav Mellomeiner utgjør en stor gruppe med hybrider (krysninger) hvor kinaeiner (Juniperus chinensis) og sabinaeiner (Juniperus sabina) er hovedforeldre. Sorten ‘Pfitzeriana Compacta’ stammer fra Wilhelm Pfitzer, Späth Planteskole, i Tyskland, den såkalte Pfizergruppen.

1-1,5 m høyt, eviggrønt nåletre med bred, tett vekst og friskt grønne skjellforma og nåleforma nåler. Plante for fjellhager, skråninger og grupper med lave bartrær. Klimasone: H4.

  • Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Compacta' (Mellomeiner 'Pfitzeriana Compacta')

Beskrivelse av sorten

Juniperus x pfitzeriana ‘Pfitzeriana Compacta’ er et 1-1,5 m høyt, eviggrønt nåletre med en bred, tett vekst og griskt, grønt bar med både skjellforma og nåleforma nåler. Sorten danner ikke kongler.

Vekstkrav og klimasone

Mellomeiner trives i en jevnt fuktig jord som er godt drenert. Tung og våt jord kan gi sopp- og vinterskader. Best på solrik plass. Har små krav til næring.

Mellomeiner ‘Pfitzeriana Compacta’ tilrås plantet til klimasone H4.

Bruksområder

Mellomeiner egner seg i fjellhager, skråninger og i grupper med andre nåletrær. Sorten er mottakelig for nål- og greinsopp.

Allergifare

Juniperus er en allergivennlig slekt for pollenallergikere i Norge. Brukes einer i juledekorasjoner og lignende, kan enkelte personer med duftoverfølsomhet få problemer ved nærkontakt. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Beskjæring

Juniperus trenger ingen årlig beskjæring, men tåler moderat beskjæring om det er et behov.

Formering

Mellomeiner formeres med skuddstiklinger (grønnstiklinger).

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss