Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Virginiaeiner ‘Grey Owl’

Juniperus virginiana ‘Grey Owl’

Et synonymt navn er blyanteiner ‘Grey Owl’. Slektsnavnet Juniperus er et gammelt latinsk navn på slekta. Det norske navnet einer kommer visstnok fra romernes Juniperus. I Sverige blir planten kalt blyerts-en og noen engelske navn er Virginian juniper, eastern juniper og red juniper.

Hjemsted/Opphav Arten er viltvoksende i Nord-Amerika, nærmere bestemt i Canada og i USA øst for Rocky Mountains.. Arten dyrkes ikke i dag, men flere navnesorter. Sorten ‘Grey Owl’ er etter et nederlandsk utvalg.

Alltidgrønt, nåletre med bred vekst, overhengende greiner og nikkende skuddspisser. Grå- til blågrønt bar med stikkende nåler. Allergivennlig plante til en solfylt plass. Klimasone: H4.

  • Virginiaeiner 'Grey Owl' (Juniperus virginiana 'Grey Owl')

Plantebeskrivelse

1-1,5 m høyt, alltidgrønt nåletre med en bred, flat vekst og overhengende, nesten horisontale 4-kanta greiner med nikkende skuddspisser. Smågreinene er svært tynne. Baret består av mest grågrønne til blågrønne, skjellformede, spisse nåler. Veden har en særegen lukt.

 Vekstkrav og klimasone  

Virginiaeiner stiller ingen spesielle jordkrav, men den trives best i veldrenert, sandholdig, moldholdig jord, på en solrik plass. Den trenger ingen gjødsling. Planten liker ikke våt jord. Den kan angripes av nål- og greinsopp.

Virginiaeiner ‘Grey Owl’ tilrås plantet til klimasone H4.

Bruksområder

Virginiaeiner ‘Grey Owl’ er en plante som egner seg godt i fjellhager og i grupper med andre lave nåletrær. Planteavstand 2-3 m.

Allergifare

Juniperus er en allergivennlig slekt for pollenallergikere i Norge. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Virginiaeiner formeres med skuddstiklinger (grønnstiklinger).