Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Blodbeger

Rhodochiton atrosanguineus

Eldre synonyme navn er Rhodochiton volubile og Lophospermum atrosanguineum. Slektsnavnet Rhodochiton kommer av gresk rhodon = rose og chiton = drakt. Artsnavnet atrosanguineus kommer av atros = svart og anguis = blod (blomsten). I Sverige heter planten Törnrosas kjortel og engelske navn er Purple Bell Vine og Purple Bell.

Hjemsted/Opphav Rhodochiton atrosanguineus er viltvoksende i Mexico.

300 cm høy flerårig klatreplante som dyrkes som en sommerblomst. Hjerteformete blad og mørkfiolette, trompetformete blomster fra fra juni til frosten. Allergivennlig og nøysom plante.

  • Rhodochiton atrosanguineus (Blodbeger) Foto: mountvenusnursery.com

Plantebeskrivelse

300 cm høy, flerårig klatreplante, som ikke kan overvintre her i landet og som dyrkes som en ettårig plante. Busken har hårete, myke, tannete, hjerteformete blad.

Tallrike, hengende blomster som består av et trompetformet, rosenrødt, 7 cm langt kronblad og et stort, utbredt, brunpurpur beger. Når blomsten har falt av, blir det rosa begerbladet sittende et par uker. Blomstring fra juni-oktober. Kapselfrukt.

Vekstkrav

Blodbeger trives best på en solrik plass i en jevnt fuktig, men veldrenert, næringsrik, godt sandholdig moldjord. Planten tåler kjølig vær og regn.

Bruksområder

Blodbeger må ha et espalier klatre etter på en vegg eller en pergola. Planten er også en god ampelplante.

 Allergifare

Blodbeger er en allergivennlig plante for allergikere.

Formering og utplanting

Blodbeger formeres med frø og den dyrkes som en utplantingsplante som plantes ut på utplantingsplassen når faren for nattefrost er over.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss