Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.

Duehode

Chelone obliqua

Slektsnavnet Chelone kommer av gresk kelone, skillpadde, som sikter til blomsterformen. Navnet liqua betyr skjev, skrå. I Sverige kalles planten lila sköldpaddsört, og i England brukes navnet turtle-head.

Hjemsted/Opphav Duehode har sin opprinnelse fra sørlige deler av USA.

Bladfellende, opprett staude med stive stengler, mørkegrønne, lansettfolrma, sagtanna blad og rosa eller hvite blomster i akslignende blomsterstander. Rabatt- og snittplante. Klimasone H6.

  • Duehode (Chelone obliqua)

  • Duehode (Chelone obliqua)

  • Duehode (Chelone obliqua)

Plantebeskrivelse

40-80 cm høy, bladfellende, opprettvoksende, tett staude med stive, ugreina stengler. Brede, mørkegrønne, spisse, lansettformede, sagtanna blad. Rosa eller hvite blomster, etter sorten, som sitter i akslignende blomsterstander. Blomstring i juli-september.

Vekstkrav og klimasone

Duehode trives best i en jevnt fuktig, næringsrik jord, med en pH mellom 5,5 og 7, i sol og halvskygge. Men planten vokser også bra i annen jord. På vindutsatte steder kan det bli nødvendig å binde opp planten.

Stauden tilrås plantet til klimasone H6.

Bruksområder

Duehode er en utmerket rabatt- og solitærstaude. Planteavstand: 35 cm. Vakker snittblomst.

Allergi- og giftfare

Opplysninger om helseproblemer ved dyrking av denne høstblomstrende, flerårige planten er ikke kjent. Opplysningene er hentet fra boka «Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø», av Sven-Olov Strandhede.

Formering

Chelone formeres villig med toppstiklinger.

Lignende planter

Våre nyeste artikler

Savner du en plante?

Kontakt oss